Petició a l’Executiu central

Colau demana a Sánchez que impedeixi immediatament que es puguin apujar els lloguers davant la inflació

  • L’alcaldessa reclama al Govern central congelar el preu dels contractes que finalitzen en els pròxims temps davant la situació econòmica: «Esclatarà la crisi social»

Colau demana a Sánchez que impedeixi immediatament que es puguin apujar els lloguers davant la inflació
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dijous al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que prengui la decisió de congelar els lloguers perquè els que corresponen a contractes que finalitzaran a curt termini no puguin pujar per ara i no suposin així una dificultat afegida per a les famílies, en vista del context de l’elevada inflació que complica el seu dia a dia.

Mesura urgent

Colau, que ha formulat la petició en declaracions a ‘Al rojo vivo’ de La Sexta, ha remarcat que no es pot esperar que es concreti la llei de la vivenda que està actualment en tràmit i que podria regular aquesta qüestió, perquè suposaria exposar els inquilins a una pujada dels lloguers sense límit en un moment en què la butxaca del ciutadà està especialment tenallada per la situació.

L’alcaldessa ha posat com a exemple Escòcia, que la setmana passada va anunciar una congelació de les rendes i dels desnonaments durant l’hivern, si bé Colau no ha inclòs els llançaments en la seva proposta.

Llei en tràmit

«La llei s’està tramitant, però són massa mesos. Demano al president Sánchez, que pot fer-ho de manera urgent i immediata, que congeli els lloguers, com ha aconseguit l’energia i el transport», ha declarat la regidora.

Notícies relacionades

Colau ha remarcat que un 40% dels barcelonins viuen de lloguer i que necessiten que es freni l’augment del preu que paguen per casa seva que avui dia es poden produir sense límits. També ha recordat que els sindicats d’inquilins han reclamat la mesura.

En una línia similar, Podem va reclamar aquest dimecres una altra mesura de contenció, en aquest cas pel que fa a l’increment de les hipoteques.