21 joves autors barcelonins expliquen històries de barri al recull 'Històries del Raval'

El llibre ha estat coordinat per Júlia Martí i dirigit per Miqui Otero i Juan Pablo Villalobos

1
Es llegeix en minuts
ACN

21 joves autors de Barcelona expliquen històries de barri al recull 'Històries del Raval', un llibre que publiquen Blackie Books i la llibreria La Central i que és resultat de fomentar el talent literari entre els adolescents del popular barri barceloní, segons assenyalen els responsables de la iniciativa. Els autors són joves d'entre 15 i 18 anys de procedències diverses i als seus relats es descobreix, en català i en castellà, una Barcelona "encara no representada en la narrativa actual". Tots els beneficis de la venda del llibre seran destinats a fins benèfics. Seran els mateixos autors dels relats els encarregats de decidir el projecte o associació al qual s'atorguen els diners.

Notícies relacionades

El llibre ha estat coordinat per Júlia Martí, dirigit per Miqui Otero i Juan Pablo Villalobos, i ha comptat amb la col·laboració dels instituts Milà i Fontanals i Miquel Tarradell, així com de diverses entitats del barri del Raval.

El tret de sortida del projecte va ser un concurs literari celebrat el març del 2019 que va comptar amb més d'una cinquantena de participants. La pandèmia va obligar a aturar el projecte, que es va reprendre el març del 2021 amb la segona convocatòria. La publicació que ara veu la llum és el resultat d'aquests dos primers tallers narratius.