Contaminació acústica

BCN inverteix un milió d’euros a millorar l’aïllament de les vivendes pel soroll nocturn

  • Les subvencions tenen per objectiu reduir la contaminació sonora de les vivendes familiars a través de l’adaptació i la rehabilitació de les finestres de les llars

  • L’ajuda es podrà sol·licitar a partir del setembre i tindrà un pressupost d’entre 30.000 i 50.000 euros per edifici

BCN inverteix un milió d’euros a millorar l’aïllament de les vivendes pel soroll nocturn

EFE / Enric Fontcuberta (Efe)

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona invertirà un total d’un milió d’euros per a la millora de l’aïllament acústic a les vivendes que es troben situades a les Zones Acústicament Tensionadas en Horari Nocturn (ZATHN), situades principalment als districtes de Gràcia, l’Eixample, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia. «La contaminació acústica afecta molts dels habitants de Barcelona, especialment aquells que viuen en zones molt transitades, per això, després d’analitzar els carrers de la ciutat i identificar quines són les Zones Acústicament Tensionades, volem llançar aquesta ajuda perquè les famílies que visquin en aquests carrers puguin aïllar les seves cases i insonoritzar-les», ha explicat Badia. Aquesta nova línia de subvencions forma part de l’estratègia de rehabilitació de la ciutat que està desenvolupant l’ajuntament i que té per objectiu reduir la contaminació acústica, ja que és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de les persones, només per darrere de la contaminació de l’aire.

En concret, els 11 punts que han sigut considerats ZAHTN són el carrer d’Enric Granados, el carrer de Joaquim Costa, la plaça de George Orwell, el carrer de l’Almirall Churruca, el carrer de Rogent, la rambla del Poblenou, el carrer Nou de la Rambla, el carrer de l’Allada-Vermell, la plaça d’Osca, el Triangle Lúdic del Poblenou i les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució de Gràcia. A més, també se’n veuran beneficiats els veïns que resideixin a les zones de règim especial i els que resideixin a les zones amb alta contaminació acústica derivada del trànsit, com és el cas del carrer Aragó, Tarragona o Balmes.

Fins a 50.000 euros per edifici

Notícies relacionades

Les ajudes per a la rehabilitació i l’aïllament sonor de les finestres oscil·laran entre els 30.000 i els 50.000 euros per edifici, xifra que dependrà del nombre de vivendes existents en cada un d’ells. El pressupost màxim destinat a cada vivenda serà de 3.000 euros i una vegada demanada la subvenció els veïns tindran un termini de quatre mesos per iniciar l’obra i un màxim de vuit per executar-la. Les subvencions les podran sol·licitar les comunitats de veïns a partir d’aquest mes de setembre i la convocatòria finalitzarà el 31 de desembre d’aquest any. Les sol·licituds es tramitaran per ordre d’entrada al registre. A més es podrà complementar amb les ajudes per a la climatització i la millora energètica de les vivendes que actualment continuen vigents.

Aquesta nova subvenció té per objectiu reduir la contaminació sonora de les vivendes familiars més afectades a través de l’adaptació i la rehabilitació de les finestres de les façanes exteriors de les llars particulars. De moment aquesta convocatòria es mantindrà oberta quatre mesos, però des de l’ajuntament asseguren que si la convocatòria té èxit, tornaran a obrir aquestes ajudes l’any que ve.