Ple municipal

Barcelona presentarà en 15 dies els plans per reduir el soroll en els 11 punts problemàtics

  • ERC acorda amb el govern de Colau que a les zones on es cregui necessari es prohibeixi vendre alcohol a partir de les 21.00 i es tanquin les botigues d’alimentació de 22.00 a 7.00

Barcelona presentarà en 15 dies els plans per reduir el soroll en els 11 punts problemàtics

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El soroll a Barcelona, especialment el nocturn, és un problema notori a la ciutat, tot i que es concentra en algunes zones i és probable que els afectats no siguin centenars de milers. Però els que ho són, pateixen la seva situació en gran manera: no dormir, remarquen, és la pitjor de les condemnes.

Les iniciatives del govern d’Ada Colau i de grups de l’oposició en aquest camp han proliferat les últimes setmanes, i al juliol el consistori va mesurar en determinats punts de la ciutat el soroll que registren. El regidor Eloi Badia es va comprometre a elaborar plans d’actuació per als 11 punts on hi ha més problemes, considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn, amb iniciatives diferents en funció de l’arrel del problema.

ERC ha pactat aquest divendres en el ple municipal amb el govern que aquests plans d’actuació es donin a conèixer en el termini dels pròxims 15 dies. El text transaccionat pels republicans i Barcelona en Comú i el PSC registra també una de les últimes iniciatives anunciades pel govern local: tancar les botigues d’alimentació de Zones Acústicament Tensionades de 22.00 a 7.00

Tancament nocturn

Notícies relacionades

També es veta la venda d’alcohol a partir de les 21.00. Però com la norma anterior, indica el text aprovat, es farà en aquelles zones de Barcelona on «estigui justificat». Els mesuraments que va fer el consistori van revelar que el problema existeix, que en diversos punts se superen els límits. Colau, en persona, va acudir al carrer de Pere IV per parlar amb veïns afectats pel problema i els va assegurar que les multes per beure al carrer seran més elevades, de fins a 600 euros en els casos greus, quan fins ara les sancions imposades han sigut de 30 euros, 15 si es pagaven aviat.

La mesura aprovada no suposa una gran novetat, però ha suscitat el rebuig de Ciutadans, que hi ha votat en contra, l’abstenció de Valents i la regidora no adscrita Malén Barceló i el suport de la resta.