Cita ciutadana

Cent drons dibuixaran al cel de Barcelona

La platja del Somorrostro acollirà aquest dimecres el primer espectacle de llum i so fet amb drons a la ciutat. La peça, oberta a tots els veïns, recordarà la diversitat del planeta

Cent drons dibuixaran al cel de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A l’Àsia, especialment a la Xina, hi són habituals i els artefactes utilitzats es compten per milers. Aquí just comença a popularitzar-se, però la legislació limita a 200 el nombre d’artefactes voladors a utilitzar simultàniament. Són els espectacles de llum i música fets amb drons. Barcelona debutarà aquest dimecres en el tema amb ‘ECO’, «una peça dedicada a la bellesa del lloc que habitem i a la necessitat de cuidar-lo i conservar-lo», explica Fran Arnau, director i CEO de Flock Drone Art, l’empresa creadora del xou, obert a tots els barcelonins, que la nit d’aquest dimecres (22.30 hores) omplirà la platja del Somorrostro amb un eixam de 100 drons com a tancament del Simposi Internacional d’Art Electrònic (ISEA), celebrat aquests dies a Barcelona.

Es tracta d’«una proposta avantguardista que recupera la màgia de la pirotècnia i l’actualitza amb les noves tecnologies», detalla Arnau. Així, el centenar d’artefactes voladors dibuixaran figures de dues i tres dimensions relacionades amb la diversitat del planeta Terra que es mouran al ritme de la música mentre una veu en ‘off’ acompanya el públic. Prèviament hi haurà efectes lluminosos i un final sorpresa que Arnau no revela però sí que en dona una pista: «Amb els drons també es poden dibuixar paraules». 

Quinze minuts

Notícies relacionades

En total, seran 15 minuts d’espectacle, cosa que permet l’autonomia dels drons, peces que l’empresa construeix alhora que compon la música, la coreografia i tot el que es presenti. No en va Flock Drone Art és una ‘start-up’ creada el 2019 per professionals de molts sectors diferents. A Catalunya van debutar el Nadal del 2020 a Manresa, han actuat per tota la Península i ja tenen propostes per mostrar els seus espectacles a Europa. Aquest dimecres utilitzaran 100 drons però tenen capacitat per moure’n dues i tres vegades més, i ho faran a partir d’agost, quan la legislació europea canviï i ho permeti. 

«Més drons significa més píxels i més píxels significa més resolució», argumenta Arnau. Resumint, del nombre d’artefactes posats al cel en depenen les filigranes a representar. Hi ha qui compara aquests espectacles amb els focs artificials, però Arnau ho veu més «com una evolució», i afirma que són dues arts que poden complementar-se: «Soc un gran fan de la pirotècnia i de fet estem preparant un espectacle que combina drons i focs artificials». Tot i que sí que admet que els seus drons tenen un avantatge respecte a la pólvora: «No fan soroll i no deixen residus». El que dèiem, la nit d’aquest dimecres a les 22.30 hores a la platja del Somorrostro.  

Temes:

Art