Mobilitat sostenible

Comencen els treballs per a un nou carril bici al carrer de Sants de Barcelona

El nou tram discorrerà entre la Riera Blanca i el carrer d’Arizala i donarà continuïtat a l’eix ciclista metropolità que uneix Esplugues, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona a través de la carretera de Collblanc

pacificacin sants creu coberta

pacificacin sants creu coberta

1
Es llegeix en minuts

Els treballs per implantar un nou tram de carril bici al carrer de Sants, entre la Riera Blanca i el carrer d’Arizala, han començat avui amb la previsió que acabin a finals del mes vinent. Es tracta d’un nou tram de carril bici segregat i unidireccional que permetrà donar continuïtat al del carrer de Sants i a l’eix ciclista metropolità que uneix els municipis d’Esplugues, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona a través de la carretera de Collblanc.

En sentit l’Hospitalet, aquest carril bici anirà pel lateral muntanya en un carril segregat i específic, i, en sentit centre ciutat, es mantindrà el carril compartit bus/taxi-bici ja implantat. Els treballs de la semaforització comportaran algunes afectacions a les voreres que es faran, segons l’ajuntament, garantint sempre el pas de vianants. Durant les nits del 6 al 8 de juliol es tallarà el carrer de Sants desviant la circulació per Travessera de les Corts-Arístides Maillol, per portar a terme les tasques de pintura al carril bus/taxi-bici.

Notícies relacionades

A partir del 19 de juliol es faran les tasques de trillat i aglomerat del nou tram a l’espai comprès entre l’avinguda de Madrid i el carrer d’Arizala, i posteriorment, els treballs de pintura. Les nits del 19 al 22 de juliol s’efectuaran els treballs de senyalització horitzontal entre la Riera Blanca i l’avinguda de Madrid i la pintura dels encreuaments. Entre el 19 i el 26 de juliol, es col·locarà la senyalització vertical, separadors de carril bici i pilons.

Mentre durin les obres s’ocuparan diversos espais (cordó de serveis i carril adjacent) i s’hi garantirà en tot moment un carril de circulació i el carril bus operatius en sentit centre ciutat. Segons dades municipals, s’estan construint actualment 32,6 quilòmetres nous de carril bici i millorant-ne 11,7 ja existents. L’objectiu de l’ajuntament és arribar a una xarxa de 272,6 quilòmetres l’any vinent.