Iniciativa judicial

Barcelona presenta una denúncia al jutjat per l’espionatge a Maragall i a Artadi

  • El govern de Colau ha posat la iniciativa en coneixement de Junts i ERC, grups afectats, en la junta de portaveus

Barcelona presenta una denúncia al jutjat per l’espionatge a Maragall i a Artadi

DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona presentarà en les pròximes hores davant un jutjat una denúncia per l’espionatge mitjançant el programa israelià Pegasus del qual van ser objecte els telèfons mòbils de dos regidors del consistori, Ernest Maragall, president del grup d’ERC, i Elsa Artadi, fins fa uns dies cap de files de Junts per Catalunya.

El regidor Marc Serra ha explicat que la denúncia que es presentarà porta la firma de l’alcaldessa, Ada Colau, i que el seu contingut ha sigut posat en coneixement d’ERC i de Junts, que han donat el vistiplau al text.

La denúncia es presentarà al jutjat d’instrucció que correspongui per tanda i Serra ha confiat que prosperi. «Esperem que s’admeti la denúncia i que aviat en tinguem novetats». Serra ha recordat que hi ha diverses denúncies per aquesta qüestió, i ha citat les que van presentar fa dos anys el mateix Maragall i el conseller d’Empresa, Roger Torrent.

Les negociacions

Notícies relacionades

En la denúncia s’inclou tota la informació que s’ha conegut fins ara sobre l’anomenat ‘Catalangate’, incloent-hi la possibilitat que les escoltes s’enfoquessin a controlar el que es parlava en les negociacions postelectorals que van tenir lloc a Barcelona després de les eleccions municipals del 2019. 

El ple municipal va condemnar el cas d’espionatge en un ple extraordinari celebrat a l’abril, amb el vot favorable de Barcelona en Comú, ERC i Junts i el contrari del PSC.