Iniciativa pionera

Barcelona programa un mes i mig d’activitats per la diversitat sexual

  • La campanya municipal començarà amb les celebracions del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia el 17 de maig i es tancarà amb les del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el 28 de juny

barcelona/lgbti.jpg

barcelona/lgbti.jpg

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat per primera vegada una programació d’activitats per promoure les diversitats sexuals i de gènere que començarà amb les celebracions del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia el 17 de maig i acabarà amb les del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el 28 de juny. La quarta tinenta d’alcaldia responsable de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha presentat avui la campanya ‘L’Orgullosa’ i el seu cartell, obra de l’artista Javier Navarro, més conegut per la seva marca personal ‘El dios de los tres’.

Pérez ha explicat que «l’orgullosa –que dona nom a la campanya municipal– és la ciutat de Barcelona» i que ho està de la seva «diversitat», que és un «antídot» contra la discriminació i que generar més aliances en promocionar-la per arribar a tota la ciutat és un dels objectius del mandat. La tinenta d’alcalde ha destacat que aquesta és la primera programació municipal per mostrar Barcelona al món com a referent en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, en la lluita contra la LGTBI-fòbia i en la promoció de les diversitats sexuals i de gènere.

Capital europea de la inclusió i la diversitat

En aquest sentit, ha recordat que fa poc la ciutat va ser designada capital europea de la inclusió i diversitat, en reconeixement a les polítiques per a la diversitat sexual i de gènere de l’ajuntament. Entre els actes de «L’Orgullosa», Laura Pérez ha destacat la gran gala musical a l’anell olímpic de Montjuïc el 28 de juny, Dia de l’Orgull, amb què culminarà.

Notícies relacionades

D’aquest concert, el cartell del qual no s’ha anunciat, en la presentació només s’ha revelat que tindrà un component participatiu, amb artistes que no han treballat junts i que s’espera «omplir», cosa que suposa més de 3.500 espectadors. En la presentació han participat, a més de la tinenta d’alcalde, el director del Centre LGTBI, Andreu Agustín, i la comissària de la campanya «L’Orgullosa», Sarai García.

«L’Orgullosa» s’iniciarà dissabte 21 de maig, amb la Festa del Centre LGTBI de Barcelona, que l’any passat va reunir unes 9.000 persones i que aquest any vol recuperar també la data del 17 de maig, quan se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. El gruix de la campanya tindrà lloc durant tot el mes de juny, en el qual «L’Orgullosa» recorrerà els barris amb una programació descentralitzada de propostes artístiques intergeneracional, transfeminista i interseccional, elaborada en col·laboració amb les entitats per visibilitzar la pluralitat de les mirades del col·lectiu LGTBI. Al llarg del mes de juny, diferents museus de la ciutat també acullen activitats relacionades amb la diversitat afectiva i de gènere en el programa de Museus LGTBI.