L’hivern que ve

El grup municipal de Valents demana a Colau pantalles gegants per seguir Espanya en el Mundial de Qatar

El precedent de la final de l’Eurocopa 2016 va acabar amb polèmica per una denúncia a la plataforma que va impulsar la iniciativa a la plaça de Catalunya

plaza-catalunya

plaza-catalunya

1
Es llegeix en minuts

Valents presentarà aquest divendres una petició en el ple municipal per sol·licitar a l’ajuntament que faciliti un espai o equipament municipal en el qual siguin habilitades pantalles gegants que permetin seguir els partits de la selecció espanyola durant el Mundial de Futbol de Qatar, que se celebrarà per primera vegada a l’hivern, entre el novembre i el desembre, per les elevades temperatures a l’estiu del país organitzador. La petició es produeix quan encara falten vuit mesos per a l’inici del torneig i coincideix amb el primer partit d’Espanya a Barcelona, aquest dissabte en un amistós contra Albània a l’RCD Stadium de l’Espanyol, 18 anys després de l’últim partit, un altre amistós, en aquest cas contra el Perú a l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Notícies relacionades

«Som conscients que encara queden gairebé vuit mesos per a l’inici del Mundial, però no volem excuses per part del govern de Colau i el PSC sobre la possible falta de previsió o temps, ja que l’espai per seguir els partits haurà de ser tancat, ja que el Mundial es disputa a l’hivern», ha declarat Òscar Benítez, regidor de Valents. El grup municipal que lidera avui Eva Parera, i al seu dia Barcelona pel Canvi amb Manuel Valls de candidat en les passades municipals, proposa un espai a la zona de Montjuïc, i arriba a citar fins i tot el Palau Sant Jordi.

La final del Mundial de Sud-àfrica 2010, contra Holanda, apareix com l’espectacular precedent d’una situació similar. Més de 75.000 barcelonins es van congregar a l’avinguda de Maria Cristina, a través d’un pantalla gegant, per seguir el partit que va proclamar Espanya campiona del món gràcies al gol d’Andrés Iniesta. A la final de l’Eurocopa del 2016, contra Itàlia, la plataforma Barcelona amb la Selecció va muntar una pantalla, en aquest cas a la plaça de Catalunya, tot i que no va faltar la polèmica amb una denúncia de la Guàrdia Urbana per ocupació de la via pública sense permís.