El front de l’atur

Creu Roja i Aigües de Barcelona fan balanç d’ONA, un programa ocupacional conjunt

La iniciativa arriba a 231 persones i més de la meitat de les 36 que van participar en una prova pilot a Barcelona han aconseguit un contracte

Creu Roja i Aigües de Barcelona fan balanç d’ONA, un programa ocupacional conjunt

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns la Creu Roja, Aigües de Barcelona i Tàndem Social han fet balanç dels dos primers anys del programa ONA (sigles en català d’Ocupació, Necessitats bàsiques i Empoderament), emprès de forma conjunta per les dues entitats i nascut per millorar les possibilitats de trobar una feina per part de persones en situació de vulnerabilitat.

El programa ONA s’ha desenvolupat en una primera fase a Barcelona i posteriorment a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. La Creu Roja i Aigües de Barcelona col·laboren per potenciar les competències personals i laborals de 231 persones en situació de vulnerabilitat, recolzant-les en la cobertura de les necessitats bàsiques. L’objectiu és que vegin incrementades les seves opcions d’aconseguir llocs de treball de qualitat, acompanyar-los en el procés de recerca.

Les dades del programa

En l’acte s’ha donat a conèixer la primera fase del programa, que va suposar una prova pilot a Barcelona del programa ONA, una iniciativa que ha obtingut una ràtio d’acabament del 86%. El 55% de les 38 persones que han finalitzat el programa pilot a Barcelona han aconseguit un contracte laboral.

En la presentació, el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, ha jutjat «clau» el fet de «continuar reforçant la unió i la tasca col·laborativa entre el sector social, públic i privat» a fi d’aconseguir «un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten».

Notícies relacionades

Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, ha advertit: «La reinserció laboral és una eina bàsica de recuperació per a les persones que reben recolzament humanitari. És necessari apoderar-les i ajudar-les a recuperar l’autonomia econòmica i l’estabilitat que proporciona tenir una feina».

L’estructura del programa ONA aposta per una metodologia que es pugui reproduir en diversos territoris així com per aprofundir en l’anàlisi de la vulnerabilitat i el disseny d’itineraris de transformació social a través de l’ocupació.

Temes:

Atur