1.000 més en tot el mandat

Barcelona convoca 241 places més per a la Guàrdia Urbana

  • La plantilla del cos tindrà 3.500 agents al concloure l’actual mandat, el 2023

  • La policia de la ciutat tindrà una nova comissaria a l’octubre a Ciutat Vella, al carrer de Tàpies

Barcelona convoca 241 places més per a la Guàrdia Urbana
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, han presentat aquest dilluns una nova convocatòria per sumar agents de la Guàrdia Urbana. El consistori, han remarcat, ha aprovat l’inici del procés perquè el cos incorpori 241 integrants més. El govern de Barcelona en Comú i el PSC va anunciar al principi de mandat que durant aquests quatre anys sumaria 1.000 agents a la policia local de Barcelona.

«Aquesta nova convocatòria ens permetrà arribar als 3.500 agents a final de mandat, i serà la xifra més elevada que haurà tingut en la seva història la plantilla de la Guàrdia Urbana», ha declarat Collboni, que ha qualificat de «prioritat del govern» la seguretat, un aspecte que continua encapçalant la llista de preocupacions dels barcelonins i pel qual l’alcaldessa, Ada Colau, ha rebut crítiques severes des del seu primer mandat al capdavant de la ciutat.

Sol·licituds al febrer

La presentació de sol·licituds s’obrirà a finals de febrer i el procés de selecció finalitzarà al novembre. Les persones que aconsegueixin una plaça començaran un curs a l’Escola de Policia el gener del 2023. S’amplia el nombre d’idiomes que poden triar-se en la prova de llengua estrangera: fins ara es podia elegir anglès, àrab, urdú i xinès i ara se sumen alemany, francès i italià. La convocatòria manté els mateixos requisits que l’anterior, una quota de 40% de les places per a les dones

L’acte ha tingut lloc a l’antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès, al carrer de Tàpies, on hi haurà a partir d’octubre la unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella: «Si creixem en efectius, també en espais físics», ha remarcat Collboni, que ha qualificat la nova seu de «magnífica notícia».

Notícies relacionades

L’intendent major del cos, Pedro Velázquez, ha afirmat que el nou equipament en el Raval suposarà un avenç en «prevenció» i ha xifrat en 500 els agents dels quals es disposarà en el nou centre. «Ara tenim 410 agents en torn de matí, tard i nit, i aquest serà el tercer equipament de Ciutat Vella», ha recordat Velázquez. Seran la nova, la de Rambla, 43 i la conjunta amb els Mossos al passeig de Joan de Borbó. La comissaria de la Rambla mantindrà els seus usos policials i, segons Velázquez, «estarà molt orientada a l’atenció a la ciutadania», de manera «específica» en relació amb els casos de violència masclista.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’ha felicitat pel nou equipament. «El reforç de la plantilla va ser un compromís de mandat i era molt clar que calia cobrir millor la nit», ha explicat sobre el seu districte. «El nou equipament i la nova plantilla són una notifica magnífica», ha resumit Batlle.