Medi ambient

Els treballadors de la neteja convoquen una vaga en tres districtes de Barcelona

La plantilla de CESPA reclama consolidar les categories professionals i es queixa de la falta de roba d’abric per a alguns empleats

Els treballadors de la neteja convoquen una vaga en tres districtes de Barcelona

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fase final de l’actual contracte de neteja de Barcelona no serà un camí de roses. El sindicat CCOO ha convocat una vaga en l’empresa CESPA, una de les adjudicatàries, per als dies 5, 6 i 7 de gener als tres districtes de la ciutat que gestiona: Sants-Montjuïc, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. La consolidació de categories professionals i la falta de mitjans materials són darrere de la mobilització de la plantilla, que va decidir l’atur laboral en assemblea.

Notícies relacionades

A través d’un comunicat, CCOO assegura que fa temps que reivindiquen millores a l’empresa, de la qual asseguren que no han rebut cap resposta. «Des del sindicat hem traslladat a la companyia la necessitat de consolidar la categoria professional de molts treballadors que fa molt temps que realitzen tasques superiors a les de la seva categoria, que, tot i que l’empresa sí que paga, no les reconeix ni formalitza», detallen. Es queixen, a més, que molts treballadors no han rebut la roba d’abric per poder treballar en condicions a l’hivern i reclamen que els dies 24 i 31 de desembre la recollida de residus acabi a les 14 hores perquè els empleats puguin passar aquests dies amb la família, com passa en molts municipis de Catalunya, assenyalen.

Finalment, CCOO, amb aquesta vaga, també pretén desencallar la firma del conveni col·lectiu i l’actualització salarial pendent per als anys 2019, 2020 i 2021. La vaga, si res ho evita, durarà del migdia del 5 de gener al migdia del dia 7. La neteja de la ciutat és el servei externalitzat més car de la ciutat, amb un cost anual superior als 300 milions d’euros i un total de 2.500 milions en els vuit anys que dura l’adjudicació.