Aglomeracions i soroll

Veïns de Ciutat Vella de Barcelona exigeixen que es garanteixi «la seva salut i descans»

  • Desenes de persones es queixen a la plaça de Sant Jaume de l’augment de ‘botellons’ al barri «des del mes d’abril» i demanen a l’administració pública un pla d’actuació

Veïns de Ciutat Vella de Barcelona exigeixen que es garanteixi «la seva salut i descans»

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Desenes de veïns del districte de Ciutat Vella de Barcelona s’han concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume per exigir a l’administració pública un pla d’actuació que garanteixi «la seva salut i descans», davant l’augment de ‘botellons’ al barri.

Els ciutadans concentrats han volgut llançar un missatge a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, representant un ‘botellon’ a les portes de l’Ajuntament i amb crits de «prou soroll».

El membre de la Xarxa Veïnal del Raval Guillem Capdevila ha explicat que, «des del mes d’abril», es troben amb «aglomeracions als carrers estrets i places del districte» que no els permeten dormir i ha destacat que «no es tracta d’una cosa puntual».

És per això que les associacions veïnals de Ciutat Vella, amb el recolzament de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), han sortit al carrer per demanar a l’administració pública i a la Guàrdia Urbana un pla de xoc especial «que garanteixi el descans del barri».

Notícies relacionades

Els veïns, segons Capdevila, reclamen que «es vigilin específicament les botigues de proximitat que venen alcohol fora de l’horari establert, les botigues de menjar per emportar que obren les 24 hores del dia, els bars que no tanquen quan ho han de fer o la proliferació de terrasses, entre d’altres».

«No podem dormir, això afecta la nostra salut i la vida de barri», ha remarcat el membre de la plataforma veïnal.

Temes:

Botellon