El dimecres 3

Veïns de Ciutat Vella sortiran al carrer farts del soroll i els ‘botellons’ a Barcelona

La protesta, a la plaça de Sant Jaume, està convocada per al 3 de novembre

Veïns de Ciutat Vella sortiran al carrer farts del soroll i els ‘botellons’ a Barcelona

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

Els veïns de Ciutat Vella sortiran al carrer el dimecres 3 de novembre i protestaran davant l’Ajuntament de Barcelona per exigir que es compleixin les normes als espais públics. Ho faran a partir de les 19.00 hores. Denuncien que cada vegada hi ha més inseguretat i privatització d’aquests espais, cosa que, segons la seva opinió, perjudica la convivència i degrada cada vegada més els barris de la ciutat. Demanen un pla de xoc específic per a aquest districte.

Els convocants de la mobilització estan farts de l’augment de ‘botellons’ als carrers, dels sorolls a altes hores de la matinada i de la proliferació de terrasses que ocupen les voreres i carrers d’aquesta zona de la ciutat. Diuen que tot això comporta un augment d’inseguretat.

Se senten exclosos

«Cada vegada més, els nostres barris semblen un parc temàtic de festa i oci, un reclam turístic per fer qualsevol cosa amb la més gran de les impunitats», denuncien a través de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). I lamenten que els portals i carrers s’estan convertint en urinaris públics.

Notícies relacionades

A més, els veïns se senten expulsats amb els lloguers de pisos i locals amb preus «impossibles», falta de comerç de proximitat, nits d’insomni, l’ocupació massiva dels carrers i l’encariment dels preus.

Situació insuportable

També reclamen poder viure als barris de manera digna, sense suportar més sorolls i poder caminar de manera segura pel carrer en un espai net i saludable. Volen transmetre que aquesta situació no és puntual, que fa falta un «plantejament futur per als nostres barris», i que no poden seguir hipotecats pel turisme. S’han sumat a la mobilització la Xarxa Veïnal del Raval, i les associacions de veïns de la Barceloneta, Raval, Casc Antic, l’Òstia i el Gòtic.

Temes:

Botellon