La primera de deu

FGC inaugura un aparcament segur per a bicis a l’estació de Valldoreix

FGC inaugura un aparcament segur per a bicis a l’estació de Valldoreix

FGC

1
Es llegeix en minuts

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa aquest dilluns a l’estació de Valldoreix (Barcelona) el primer dels deu aparcaments segurs per a bicicletes nous que instal·larà aquesta tardor a les línies metropolitanes per potenciar la mobilitat intermodal.

Tal com ha informat la companyia, que gestiona l’Executiu català, es tracta d’un espai per a entre 30 i 50 bicicletes que estarà operatiu les 24 hores durant tot l’any i al qual s’accedirà mitjançant una aplicació, que permetrà alhora consultar el nombre de places lliures en temps real.

Per utilitzar aquests aparcaments, serà necessari registrar-se abans a l’aplicació PVerde, disponible per a Android i iOS, que compta amb un sistema compatible amb futurs títols de transport i el cost de la qual serà de 0,30 cèntims l’hora, si bé les primeres 24 hores del primer any seran gratuïtes.

Altres estacions

A més del de Valldoreix, FGC instal·larà aquests aparcaments a Gràcia i a Bellaterra i Can Feu, a la línia Barcelona-Vallès, així com a les estacions de Vilanova del Camí, Martorell Enllaç, Pallejà, Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Sant Vicenç dels Horts, a la línia Llobregat-Anoia.

Notícies relacionades

El també anomenat bicitancat és un mòdul prefabricat muntat ‘in situ’ amb dues mides, una de 6x6 metres i capacitat per a 50 bicicletes, i una altra de 6x4 metres i 30 bicicletes.

A cada estació es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible.