Barcelonejant

L’energia positiva dels Ametller

  • Arriben dies en què es debat a BCN el futur de l’alimentació. La cadena de supermercats té bon olfacte i planificació, com demostra el seu nou projecte de parc agroalimentari en terres de Gelida

L’energia positiva dels Ametller
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

En el mateix instant que des del Cercle d’Economia llançaven un dur i elaborat comunicat advertint els governs d’Aragonès i Colau que si continuen així ens n’anem tots en orris, a la seu de Foment del Treball es presentava un dels projectes agrícoles, industrials i sostenibles més ambiciosos dels últims temps. Un projecte únic i espectacular liderat pels propietaris d’Ametller Origen, Josep i Jordi Ametller.

L’avís del Cercle no va ser improvisat. Feia mesos que estaven elaborant un comunicat que critica obertament l’apologia del decreixement i reclama un model alternatiu al del no a tot. Des del Cercle que presideix Javier Faus no van tenir objeccions a donar suport als indults als presos del procès i ara han sigut contundents reclamant un model alternatiu de regir. No és qüestió d’anar contra l’independentisme o contra els progressistes, el tema és buscar una altra manera de governar i posen els exemples de París i Milà. Des del Cercle expliquen que no els agrada opinar en calent i menys malament, perquè fent-ho en fred han aconseguit agitar els principals actors del panorama polític català.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, el veiem i escoltem més sovint. Aquest mateix dijous va ser taxatiu reclamant al Govern central que compleixin els Pressupostos que proposen i que no passi com sempre... No obstant, l’acte més sonat que Sánchez Llibre ha presidit va ser la presentació dels Ametller. La sala d’actes de Foment es va quedar petita i ni les cadires ubicades a última hora van evitar que més d’un es quedés dret.

Entre els assistents reconeixibles a través de la mascareta vam veure a Joan, el germà gran dels Ametller, i bona part de la seva família, els germans Albert i Xavier Boix Bosch de Noel, que van baixar directament des d’Olot, Josep Santacreu, de DKV, o Rosa Cañadas, presidenta de Trea Capital i futura candidata al Cercle quan Faus acabi el mandat. Cañadas treballa a fons esperant Jaume Guardiola. L’exbanquer madura liderar una candidatura continuista.

Doncs això, que Josep Ametller va fer una ‘master class’ que va deixar tothom bocabadat al presentar el primer parc agroindustrial amb emissions negatives de CO2 i positiu en energia. O sigui, un clúster agroalimentari, sostenible i circular. Un projecte al Penedès, on invertiran 180 milions, que crearà 3.100 llocs de treball i no contaminarà. Busquin a Youtube el vídeo explicatiu que ha fet Maccann. Al·lucinaran. Ens falten molts ‘Ametllers’.

RocaJunyent compleix 25 anys

Dimarts, per la Diagonal, gairebé topo de cara amb Joan Roca. I no em refereixo al xef de Can Roca, que aquesta setmana també l’hem vist per la ciutat, sinó al president executiu del despatx d’advocats RocaJunyent. Joan Roca m’explica que estan de celebració del 25è aniversari del despatx que va fundar el seu pare, Miquel Roca, el 1996. Està orgullós de la transformació que han experimentat i de com han afrontat els nous reptes que la societat planteja, com són la digitalització, la sostenibilitat i l’adaptació al canvi.

Notícies relacionades

Els temps no estan per a gaires celebracions, però han presentat una nova imatge corporativa unint els cognoms Roca i Junyent. En fi, que han aconseguit allò del que molts no són capaços. És a dir, realitzar un relleu generacional exemplar, mantenir un despatx líder i unir l’experiència de Miquel Roca amb les noves idees del seu successor. Per cert, el redisseny de la marca ha sigut portat a terme per Mario Eskenazi Studio i Berta Roca & Co.

Judit Mascó i la Fundació Ared

I un apunt final per a una altra de les persones que més i millor energia positiva transmet quan un se la troba. Em refereixo a Judit Mascó, que aquesta setmana està feliç perquè dimecres, en condició de presidenta de la Fundació Ared, va firmar un conveni de col·laboració amb UPF Barcelona School of Managment per gestionar el restaurant d’aquesta universitat sota el nom de Gastro Ared. L’acord suposa llançar un nou servei de restauració i la creació directa de quatre nous llocs de treball. La Fundació Ared és l’única entitat social que ofereix càterings d’alta qualitat i ho fa proporcionant feina i unes condicions dignes a persones en situació vulnerable. Doncs això, una altra bona notícia.