Balanç municipal

Barcelona ofereix 4.000 entrades diàries més per als actes de la Mercè després de l’ampliació d’aforaments

  • El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, afirma que la primera nit de les festes ha sigut tranquil·la, malgrat el ‘macrobotellon’ de la plaça d’Espanya

  • Recorda que les concentracions multitudinàries de joves s’han produït en altres celebracions a tot Catalunya

Barcelona ofereix 4.000 entrades diàries més per als actes de la Mercè després de l’ampliació d’aforaments

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa major de Barcelona s’ha iniciat aquest dijous a la nit, després del pregó, amb normalitat i sense incidents, ha afirmat el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la capital catalana, Jordi Martí, en el balanç de la primera nit de la Mercè. Martí ha volgut remarcar que, davant les 15.000 persones que van participar en un ‘macrobotellon’ a la plaça d’Espanya i la limítrofa avinguda de Maria Cristina, hi va haver 20.000 persones més que van assistir amb reserva prèvia als espectacles i concerts previstos en el programa de les festes.

El regidor ha anunciat que cada dia s’oferiran entre 3.000 i 4.000 entrades més per assistir als espectacles i concerts de la festa major, davant la flexibilització d’aforaments que permeten les noves mesures del Procicat, que han entrat en vigor aquest divendres.

La policia, prudent

Notícies relacionades

L’únic «fet rellevant» ha sigut la concentració a l’avinguda Maria Cristina, ha dit Martí, que ha insistit que la macrotrobada de joves no va estar vinculada directament a cap dels actes programats de la Mercè. Per al regidor, aquestes grans concentracions «són una manifestació del final de la pandèmia que es dona en totes les poblacions de Catalunya», que cal «atendre», «vigilar» i «entendre», «sense normalitzar», però que s’anirà diluint amb el temps.

En aquest sentit el tinent d’alcalde de Cultura ha elogiat l’actuació «prudent» i «escrupolosa» de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que van optar per controlar i «impedir qualsevol violència» en el ‘botellon’ en comptes de desallotjar una gran concentració, cosa que podia haver causat «mals majors».