Al recinte de la Fira

Obre el primer hotel aprovat a Barcelona després de la moratòria turística

Obre el primer hotel aprovat a Barcelona després de la moratòria turística

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts

El Leonardo Royal Hotel Barcelona Fira, el primer establiment hoteler aprovat a Barcelona després de la moratòria turística de l’ajuntament, ha obert les portes al costat del recinte firal amb l’objectiu de «ser un dels millors hotels de Barcelona».

El director general de Leonardo Hotels per a Espanya, Shay Raz, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa que aquest serà el seu hotel bandera a Espanya i que, malgrat la pandèmia, «té totes les possibilitats per ser un èxit».

Assegura que «hi comença a haver moviment» a la ciutat, però reconeix que fins que la Fira no recuperi la totalitat de l’activitat ells tampoc ho faran.

L’hotel, de nova construcció, està enfocat cap al turisme de negocis, a causa de la seva proximitat amb el recinte de Fira, compta amb 204 habitacions, 11 plantes, 6 sales de reunions –que sumen una superfície total de 700 metres quadrats– i més de 10.000 metres quadrats construïts.

Entre les seves instal·lacions també figura un jardí urbà de 690 metres quadrats, un gimnàs, una zona de cotreball, una terrassa al terrat amb vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona i una piscina de disseny.

El director general de Leonardo Royal Hotel Barcelona Fira, Iván Lara, ha remarcat que «costarà molt aconseguir els números del 2019» i que, per aquesta raó, volen també captar el turisme familiar durant els caps de setmana i «dels que venen a Barcelona pels esdeveniments esportius, a causa de la proximitat de l’hotel amb el Palau Sant Jordi».

Lara ha destacat que l’establiment té un disseny «minimalista i atemporal» –dissenyat per Andreas Neudahm–, amb habitacions de tres categories: confort, ‘deluxe’ i júnior suite, que «s’adapten a les necessitats del client de negocis».

Sostenibilitat

Un dels pilars de l’hotel, explica, és la sostenibilitat, també durant la construcció, ja que s’han utilitzat materials sostenibles com l’alumini reciclat per a les fusteries de les finestres i disposa de plaques fotovoltaiques, que permetran estalviar fins al 33% el consum d’electricitat.

A més, s’utilitzaran ecoenergies per mitjà de la connexió a la xarxa de Distric Heating & Cooling d’Econergies per a la producció d’aigua calenta sanitària, i s’ha habilitat un sistema de recuperació d’aigües grises, entre altres mesures.

El nou establiment, que es va inaugurar fa sis dies, és el quart que té el grup a Barcelona, i a més suposa el llançament a Espanya de la marca Leonardo Royal, reservada per a establiments amb categoria de quatre estrelles superior.

El Leonardo Royal Hotel Barcelona Fira ha sigut el primer hotel aprovat per l’Ajuntament de Barcelona després de la moratòria turística del 2015, que consistia en la suspensió de llicències de tota mena d’allotjaments turístics a la ciutat, des d’hotels, apartaments turístics, hostals, pensions, residències d’estudiants i albergs juvenils.

Notícies relacionades

Fins al moment, el grup Leonardo Hotels ha obert nou hotels a Espanya sota les seves diferents marques: Leonardo Hotels, Leonardo Boutique, NYX Hotels i, ara també, Leonardo Royal.

A Europa, opera en vuit països i 37 regions, amb un total de 84 establiments, que sumen més de 14.500 habitacions

Temes:

Hotels Turisme