Reorganització

Laia Bonet reemplaça Rosa Alarcón com a regidora de Mobilitat de Barcelona

Collboni anuncia que la fins ara responsable de l’àrea serà portaveu del grup del PSC a l’Ajuntament i nomena Pau Solanilla comissionat de Promoció de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El cap de files del PSC a l’Ajuntament de Barcelona i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat aquest divendres una reorganització del grup socialista que es concreta en diversos canvis. El de més calat és el relleu a l’àrea de Mobilitat, que fins ara dirigia la regidora Rosa Alarcón. La nova titular de l’àrea serà la tinenta d’alcalde Laia Bonet.

Mobilitat, segons ha anunciat Collboni, seguirà formalment adscrit a Ecologia Urbana, però serà controlat des de la tercera tinença, la que correspon a Bonet, fins ara portaveu del Grup Socialista al consistori. Alarcón serà d’ara endavant la portaveu dels socialistes, a més de mantenir la seva tasca com a regidora del districte d’Horta-Guinardó. «Hem considerat que això facilitava la transformació necessària de la mobilitat», ha afirmat Collboni sobre els canvis, que tenen una tercera pota. Pau Solanilla serà el nou comissionat de Promoció de la ciutat.

El relleu

Bonet serà d’ara endavant responsable de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, i adquirirà visibilitat, una cosa que no ha tingut fàcil en aquesta primera meitat del mandat, en què s’ha ocupat essencialment de l’agenda 2030.

Notícies relacionades

El president del Grup Socialista ha argumentat que els canvis es fan per «millorar la capacitat de reacció del govern municipal i la ciutat». «Vull agrair que Alarcón hagi acceptat ser portaveu, això ens ajudarà a governar millor». També ha remarcat que els canvis han sigut consensuats amb l’alcaldessa, Ada Colau.

Collboni ha insistit que el relleu facilitarà l’actuació municipal en el futur, en què permetrà «fer-ho millor» i, preguntat sobre si això suposava que alguna cosa s’estava fent malament, no ha donat a entendre que fos així. D’entrada, el canvi suposa, sobre el paper, certa pèrdua de pes per part d’Alarcón, que dirigia una de les àrees més sensibles de l’Ajuntament, o pot llegir-se com un ascens de Bonet. Totes dues, juntament amb Solanilla, han assistit a la compareixença de Collboni.