Entrevista a la ràdio

Colau descarta saltar a la política estatal però diu que no ha decidit un tercer mandat

  • L’alcaldessa reitera la seva oposició a l’ampliació de l’aeroport i anirà a la manifestació

2
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat fer el salt a la política estatal perquè el seu compromís actual és amb la capital catalana, tot i que encara no ha decidit si es presentarà a la reelecció com a alcaldessa el 2023 per optar a un tercer mandat.

«No estic pensant a presentar-me a cap altra cosa, no he tingut cap conversa amb Yolanda Díaz per ser jo una altra cosa. El meu compromís és amb la ciutat de Barcelona», ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a la cadena SER. Ha insistit que està «molt il·lusionada» que es comencin a veure resultats concrets a la ciutat i ha dit que està molt abocada que el procés de transformació es consolidi, en les seves paraules

Preguntada per les declaracions a una entrevista de TV-3 aquest dilluns en les quals va descartar que es pugui plantejar la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya i en què va assenyalar que «la gent no està per tonteries», ha aclarit que no es referia al referèndum o a la qüestió política de fons. «Em referia al politiqueig», en relació que considera que la ciutadania està cansada de la mala política –en les seves paraules– i creu que s’han d’evitar polèmiques innecessàries i fer discussió permanent de qualsevol debat.

Ampliació de l’aeroport

Sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aturi l’acord amb Aena i l’ha animat a ell i al president del Govern, Pedro Sánchez, a visitar l’espai natural de la Ricarda, com farà la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, aquest dijous. Ha recolzat la manifestació del pròxim 19 de setembre en contra de l’ampliació de l’aeroport, a la qual ha dit que està «totalment disposada a anar», tot i que ha apuntat que és una protesta que té el lideratge de la ciutadania i no dels partits polítics.

Notícies relacionades

Ha insistit en la importància de canviar el model de mobilitat, eliminar els vols de trajectes curts i substituir-los pel tren per generar menys emissions i s’ha mostrat partidària d’eliminar el Pont Aeri entre Madrid i Barcelona.

Agressions homòfobes

En relació amb el preu de la llum, ha criticat el poder que actualment tenen les empreses elèctriques, una «anomalia democràtica» que ha dit que s’ha de corregir, i ha assenyalat que aquesta situació està provocada per l’Estat d’èpoques anteriors. Finalment, ha demanat fermesa democràtica de les institucions davant les agressions homòfobes que estan ocorrent en els últims mesos, que ha vinculat a l’«auge de l’extrema dreta» que, segons ella, ha normalitzat els discursos d’odi.