Els Mossos busquen dues lladres

Estafa del ‘tocomocho’ a Barcelona: robats 20.000 euros a una dona

  • Dues lladres li van fer creure que a canvi d’aquests diners li entregaven dos bitllets de loteria premiats amb 60 milions d’euros.

Lotería El Rosario

Lotería El Rosario / CHUS MARCHADOR (ZAR_DIGITAL)

1
Es llegeix en minuts

Dues dones han robat a Barcelona 20.000 euros a una dona de més de 70 anys, a qui van fer creure que, a canvi d’aquests diners, li entregaven dos bitllets de loteria premiats amb 60 milions d’euros.

Segons han informat a EFE fonts dels Mossos d’Esquadra, aquesta estafa –coneguda com l’‘estafa del tocomocho’– es va produir dimecres passat 11 d’agost al matí al districte d’Horta-Guinardò de Barcelona.

Una de les estafadores es va aproximar a la víctima al carrer i, després de guanyar-se la seva confiança, li va explicar que tenia dificultats per cobrar quatre bitllets de loteria premiats amb 20 milions d’euros.

Tot seguit, una còmplice, actuant com a ganxo per estafar la víctima, es va oferir a comprovar en una administració de loteria si els bitllets estaven premiats.

Quan la segona de les estafadores torna després de simular haver anat a una administració de loteria, assegura que els bitllets sí que estan premiats, però no amb 20 milions d’euros sinó amb 60.

Els mossos busquen les lladres

Llavors, la primera de les estafadores va dir a la víctima i a la còmplice que els donaria a cada una dos bitllets de loteria a canvi de diners, i el ganxo va contestar que anava a casa a buscar joies i efectiu.

Després de tornar la còmplice presumptament amb joies i diners, van convèncer la víctima per anar en un cotxe a diverses entitats bancàries, de les quals van treure un total de 20.000 euros a canvi dels presumptes bitllets de loteria premiats.

Notícies relacionades

Després de treure aquests diners dels bancs, l’àvia es va acostar un moment a un supermercat i, quan va sortir-ne, es va trobar que les dues estafadores havien desaparegut.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i detenir les dues estafadores.