Comissió de Presidència

Barcelona demana a la Generalitat un toc de queda d’1.00 a 6.00

Batlle dona per fet que el Govern català dictarà aquesta restricció per als pròxims 15 dies com a mínim: «Ens veurem obligats al tancament nocturn»

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va sol·licitar aquest dilluns a la Generalitat que dicti un toc de queda entre la una i les sis de la matinada. Així ho ha revelat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Seguretat del consistori, Albert Batlle, que ha remarcat que en la trobada telemàtica, en què van participar els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena; Presidència, Laura Vilagrà, i Salut, Josep Maria Argimon, ell els va advertir que Barcelona «no té instruments per evitar concentracions a l’espai públic». Batlle ha donat per fet que el Govern de Pere Aragonès dictarà un toc de queda per als pròxims 15 dies, com a mínim. «Ens veurem obligats al tancament nocturn».

El tinent d’alcalde ha remarcat que no és només una qüestió d’efectius de la Guàrdia Urbana i els Mossos: «Ni que en tinguéssim el doble o el triple seria possible», ha dit en la comissió municipal de Presidència. Batlle ha abordat les restriccions que el Govern català dictarà ben aviat davant el repunt de contagis de Covid i per evitar aglomeracions que l’estimulin.

Sobre com evitar aquestes aglomeracions, Batlle ha afirmat: «Hi ha una mesura claríssima que és qüestió d’hores, no de dies. Som a les portes que es decreti un nou toc de queda, suposo que afectarà els pròxims 15 dies i veurem com evoluciona». El regidor ha recalcat la limitació horària que el consistori considera necessària: «És clau que a Barcelona l’activitat acabi entre la una i les sis de la matinada, que és el que hem demanat». «Lamentablement, ens veurem obligats a aquest tancament nocturn que està a punt de produir-se», ha afegit després, referint-se de nou a la decisió que prendrà la Generalitat .

El debat

Notícies relacionades

Els grups de l’oposició han mostrat la seva preocupació pels actes d’incivisme que s’estan donant a la nit en determinats punts de Barcelona, com a la Barceloneta i en places de Gràcia, tenen dos efectes indesitjables: les molèsties causades als veïns i les aglomeracions, que resulten escassament recomanables en temps de pandèmia i de repunt dels contagis. És un fenomen que es dona altres estius, amb la particularitat que ara s’hi sumen els problemes coneguts derivats de la crisi sanitària.

El de la capital catalana, com altres ajuntaments, demana a la Generalitat una norma clara sobre com respondre a aquesta situació. Rebutgen que l’Administració catalana formuli recomanacions, i no veuen viable tancar platges i places en algunes franges del dia com va recomanar el Govern.