Un emblema de la ciutat

Barcelona compra El Molino per 6,2 milions

  • El govern de Colau anuncia que convertirà el teatre en un equipament cultural públic de gestió privada

  • «No volia veure’l convertit en un puticlub», afirma la seva fins ara propietària, Elvira Vázquez, que va rebutjar ofertes superiors

Barcelona compra El Molino per 6,2 milions

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«No volia veure El Molino convertit en un puticlub». Elvira Vázquez, coneguda empresària i responsable de la propietat del teatre de varietats, ha resumit amb aquesta contundència per què va decidir rebutjar les ofertes d’empreses privades per a l’adquisició de l’històric establiment i per què va preferir vendre’l a l’Ajuntament de Barcelona, que aquest divendres ha anunciat que efectuarà durant les pròximes setmanes la compra del local per 6,2 milions d’euros, partida reservada ahir en la comissió de govern del consistori.

Es tracta d’una quantitat clarament inferior a la inversió dels últims anys al teatre, que Vázquez ha xifrat en uns 25 milions d’euros. Uns diners que tindran el seu efecte: l’edifici no requerirà reformes i està preparat per afrontar la seva nova etapa, que serà el d’un teatre de titularitat pública amb gestió privada. Un model que segons ha explicat el delegat de Drets Culturals, Daniel Granados, serà «transdisciplinari» i mantindrà la línia de la Casa de la Música i la Sala Barts, no circumscrit a una sola activitat.

El risc del fons voltor

«Era fonamental salvar El Molino», ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau, que ha anunciat l’operació amb Vázquez i Granados. «És un equipament de referència, estimadíssim per la ciutat, un emblema de Barcelona», ha dit l’alcaldessa, que ha recordat que feia dos anys que estava tancat.

Notícies relacionades

Colau ha agraït a Vázquez el seu «amor» per El Molino i l’empresària ha confirmat aquesta estima en una exposició emocionada, alhora que argumentada i detallada, en què ha repassat el treball fet al teatre, que ha definit com el seu «fill» i del qual ha advertit que estarà molt atenta al tracte que rebrà a partir d’ara.

L’alcaldessa ha anunciat que el propòsit és que el teatre reobri l’any que ve. Preguntat pel cas del Teatre Arnau, de propietat municipal i pendent de reforma, Granados ha explicat que els diners s’han de confirmar i que quan estiguin disponible es procedirà a la remodelació. És a dir, no hi ha data prevista.