El drama de la vivenda

Colau exigeix als jutges revisar «criteris» després del suïcidi de l’home que anaven a desnonar

Insta el PSOE a plantejar una llei de vivenda «que freni l’especulació»

BARCELONA 14/06/2021  Barcelona.  Un hombre que iva a ser desnonado, se suïcida saltando por el balcon del 3er piso, en la C/ Bacardí, 15-19 en el barrio de Sants.. En la foto una vecina del segundo mira desde su balcon.   FOTO de RICARD CUGAT

BARCELONA 14/06/2021 Barcelona. Un hombre que iva a ser desnonado, se suïcida saltando por el balcon del 3er piso, en la C/ Bacardí, 15-19 en el barrio de Sants.. En la foto una vecina del segundo mira desde su balcon. FOTO de RICARD CUGAT / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat el suïcidi d’un veí de la ciutat aquest dilluns quan anava a ser desnonat: «És una mort que no s’hauria d’haver produït. Exigim que els jutjats revisin els criteris amb què decideixen aplicar o no la moratòria vigent».

En un missatge a les xarxes socials, ha destacat que els serveis socials havien «acreditat» la situació de vulnerabilitat de l’home, a l’atur, en un informe amb data del mes d’abril.

Amb aquest informe –ha detallat– l’advocada de l’home va sol·licitar dues vegades que es parés el desnonament a l’empara de lamoratoria aprovada pel Govern, cosa que el jutge va rebutjar: «Una decisió que no compartim ni entenem, i fins a l’últim moment els serveis municipals han intentat mediar per frenar el desnonament».

L’alcaldessa ha enviat una «abraçada a tots els seus éssers estimats, i al personal municipal a qui li ha tocat viure un moment tan difícil».

A més, ha exigit al PSOE que «desbloquegi ja la proposta d’una nova llei de vivenda que freni l’especulació, impulsi més vivenda pública i ofereixi alternatives als desnonaments en els casos de vulnerabilitat acreditada».

Demanda per impagament

L’home es va suïcidar aquest dilluns a casa seva quan anava a ser desnonat, després que el propietari de l’immoble –al qual va deixar de pagar el 2020– presentés a principis del 2021 una demanda per impagament de lloguer.

Notícies relacionades

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que el jutjat va rebutjar la paralització després de rebre l’informe, «ja que les circumstàncies que allà es recullen no són les que regula el reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del llançament».

A més –ha detallat el TSJC– quan el jutjat va entregar a l’inquilí la fitxa perquè indiqués si necessitava ajuda de serveis socials, no la va complimentar, cosa que «implica que el jutjat no disposi d’autorització» per traslladar informació sobre el procediment.