Cultura a peu de carrer

La Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona es consolida en la seva segona edició

El canvi de data s’ha revelat com un encert per encarar la pandèmia

Barcelona 13/06/2021 Barcelona
Barcelona celebra la 14a edición de la Festa de la Ciència.

Taller de ’Exploració dels oceans’ en el ICM (Institut de Ciències del Mar).

AUTOR: JORDI OTIX

Barcelona 13/06/2021 Barcelona Barcelona celebra la 14a edición de la Festa de la Ciència. Taller de ’Exploració dels oceans’ en el ICM (Institut de Ciències del Mar). AUTOR: JORDI OTIX / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

Barcelona ha aconseguit consolidar en la seva segona edició la Biennal Ciutat i Ciència. Almenys així ho considera qui és el màxim responsable de donar continuïtat a aquest atractiu format de debats, conferències i exposicions que Barcelona va estrenar el 2019. Segons el tinent d’alcalde Joan Subirats, la regidoria del qual ha destinat 660.000 euros a celebrar 250 activitats al llarg de la setmana, en les quals han sigut convidats a participar uns 300 ponents, les restriccions que obliga la pandèmia no han impedit que «els ciutadans s’hagin pogut trobar la ciència a peu de carrer».

Notícies relacionades

Barcelona va celebrar el 2018 la Biennal de Pensament, amb un èxit de públic llavors que va sorprendre propis i estranys. Aquella fórmula es va repetir un any més tard, però en aquesta ocasió amb la ciència com a eix vertebrador. D’aquesta manera, com les dents d’una cremallera, Barcelona té cada any una cita d’aquestes característiques, pensament i ciència alternativament, una fórmula que es va polint en els detalls. En aquesta segona biennal científica, per exemple, les jornades s’han mogut al calendari, del fred i ingrat febrer de la primera edició, al juny, en què les sessions a l’aire lliure han sigut més agraïdes.

Els debats

L’herència més interessant que deixen aquest tipus de jornades és, com ha remarcat Subirats, el rebost de vídeos disponibles de cara al futur, amb conferenciants de primeríssim nivell. En l’edició clausurada aquest diumenge, els temes principals tractats han sigut els límits de la biogenètica, l’exploració de l’espai i el debat sobre els recursos naturals, amb especial èmfasi en les qüestions relacionades amb l’alimentació.