Aglomeracions a la capital catalana

6.500 desallotjats de ‘botellons’ diumenge a la matinada a Barcelona

  • Com en els últims caps de setmana, s’han registrat concentracions significatives en punts determinats

La Guardia Urbana desaloja un grupo de jóvenes que practicaba botellón en la playa

La Guardia Urbana desaloja un grupo de jóvenes que practicaba botellón en la playa / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que el toc de queda va desaparèixer, el fenomen no s’atura, i no sembla gens sorprenent. Ara que la gent ha pogut sortir de nit, ho fa i en massa, preferentment els més joves, tot i que també gent que no ho és tant, i sobretot en alguns punts determinats de Barcelona. Els ‘botellons’, com s’esperava, proliferen. La festa va tornar la mitjanit del 9 de maig. Aquell dia es va activar per última vegada el toc de queda a les 22.00. A les 00.00 ja no existia la restricció, perquè ja no hi havia estat d’alarma, i els barcelonins van omplir alguns carrers i places de la ciutat.

Des d’aleshores, els caps de setmana han anat donant xifres, la de les persones desallotjades de trobades multitudinàries, ‘botellons’ que es donen preferentment a les platges i alguns punts determinats. No és sorprenent perquè fins i tot amb el toc de queda vigent es van detectar ‘botellons’ il·legals a Collserola, la Barceloneta i la Zona Franca.

Sense incidents ni multes

Notícies relacionades

La matinada d’aquest diumenge no ha sigut una excepció: un total de 6.515 persones han sigut desallotjades de diversos ‘botellons’ que se celebraven en diversos punts de la ciutat, com platges i l’entorn de l’Arc de Triomf, informa Efe. El número suposa un augment considerable respecte als últims caps de setmana. Segons la Guàrdia Urbana, els desallotjaments de les aglomeracions es van produir sense incidents i no es va arribar a tramitar cap denúncia als assistents.

El 9 de maig, la ciutat va viure les primeres festes legals, tot i que amb concentracions en les quals les mesures sanitàries encara vigents, de la mascareta a la distància social, brillen sovint per la seva absència. Quan va arribar el segon cap de setmana, es va mantenir la tendència. Entre el divendres 14 de maig i el diumenge 16, el dispositiu conjunt de la policia municipal i els Mossos van desallotjar 17.000 persones que bevien alcohol a la via pública. Els agents van imposar més de 600 sancions, entre altres aspectes a gent que no portava mascareta o no respectava les distàncies de seguretat. 

Temes:

Botellon