Lladres violents

Comerciants del centre de Barcelona denuncien un augment de robatoris amb la tornada del turisme

Els empresaris demanen un reforç de la seguretat per evitar furts a les zones més visitades de la ciutat

Comerciants del centre de Barcelona denuncien un augment de robatoris amb la tornada del turisme

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L’Associació del Passeig de Gràcia de Barcelona, l’entitat que reuneix les botigues, restaurants i hotels d’aquest eix comercial a Barcelona, es mostra esperançada davant l’arribada de turistes i la represa de l’activitat, però adverteix que la reactivació turística «s’està veient enfosquida» per un increment de la delinqüència.

En un comunicat, l’entitat reclama un reforç de la seguretat per evitar furts i robatoris a les principals zones turístiques de la ciutat i, en especial al passeig de Gràcia, on el 90% dels establiments hotelers ja estan oberts. Segons dades de l’organització, l’ocupació hotelera a Barcelona ja ronda entre el 30% i s’espera que l’arribada de turistes augmenti «amb força» les pròxims setmanes.

Amb violència

L’entitat ha denunciat que l’augment de l’activitat comercial en aquest passeig ha comportat la reactivació de la delinqüència «amb intensitat i fins i tot amb violència», explica el president de l’entitat, Lluís Sans. «Es tracta de persones que actuen en petits grups, de dos o tres individus. I ho fan en ple carrer, impunement, robant rellotges, joies i carteres als turistes, fins i tot agredint físicament a la sortida d’hotels i comerços», afegeix.

Notícies relacionades

L’associació de comerciants també alerta que, en paral·lel, han augmentat els robatoris a l’interior de vehicles estacionats en aparcament i reclama «un reforç de la seguretat a la ciutat per evitar l’activitat delictiva de carteristes i lladres reincidents a la via pública».

«No podem permetre que la delinqüència posi en risc el turisme que comença a respirar després del coronavirus», sentencia Sans, que recorda que el flux turístic pujarà a partir del 7 de juny, quan s’obren les fronteres comunitàries per a viatgers procedents de fora de la Unió Europea que ja hagin completat el procés de vacunació i de l’1 de juliol, quan es preveu implementar el Certificat Verd Digital a Europa.