GESTIÓ PÚBLICA

Núria Marín deixa en suspens el controvertit nomenament del nou gerent de Collserola

L’ens gestor assegura que no s’ha fet res incorrecte però admet que l’elecció de Josep Perpinyà pot generar «perjudicis d’impossible reparació» perquè no ha passat per la comissió executiva

Núria Marín deixa en suspens el controvertit nomenament del nou gerent de Collserola
2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nomenament del nou gerent del Parc Natural de Collserola queda en repòs. L’elegit era l’exalcalde de Sant Just Desvern Josep Perpinyà (PSC), una decisió que no havia passat per la comissió executiva malgrat que així ho establien les bases del concurs públic. Va ser la també socialista Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, organisme que ostenta la presidència rotatòria de l’ens que gestiona el pulmó metropolità, que havia aprovat el tràmit. I ha sigut la mateixa alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat la que ha decidit aturar el procés «amb la finalitat d’evitar perjudicis d’impossible o difícil reparació».

Aquest diari ja va advertir el 21 d’abril passat de la controvertida carrera per aconseguir un càrrec que en els últims 28 anys ha ocupat el biòleg Marià Martí, un home que ha sobreviscut a sis presidents i cinc alcaldes de Barcelona, municipi que és un dels nou que formen part del consorci, a més de la Generalitat, la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El lloc té un retribució de 83.000 euros i va sortir a concurs el 23 de desembre passat. Les bases ja estipulaven que un comitè tècnic s’encarregaria de seleccionar tres finalistes, i que seria la comissió executiva del parc la que designaria la persona.

Notícies relacionades

Això, no obstant, no va passar. I diferents alcaldes, Ada Colau entre els quals, van posar el crit al cel. Els serveis tècnics del consorci, no obstant, van emetre un comunicat en el qual van explicitar que el procediment havia sigut «jurídicament escrupolós», d’acord amb la legalitat vigent (la llei municipal i de règim local de Catalunya), i que les bases del concurs consensuades i aprovades el 20 de desembre «no es van aplicar perquè el text havia quedat desfasat i, per tant, inoperant». Malgrat això, i davant el malestar generat, tal com ha avançat Nació Digital, Marín ha optat per frenar el nomenament. «Independentment de la correcció del tràmit administratiu i jurídic –insisteix el comunicat del consorci–, queda patent que no hi ha acord en l’òrgan de govern, cosa que fa que estigui en perill el tradicional consens amb el qual s’ha governat aquesta entitat des de la seva creació».

Així les coses, els tres finalistes tenen ara les mateixes opcions d’aconseguir el càrrec. A més de Perpinyà, aspiren al càrrec de gerent Rafael Bellido, director de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, i Raimon Roda, cap dels serveis d’Infraestructura Verda de l’AMB i exgerent del consorci del parc agrari del Baix Llobregat. El 22 d’abril, la comissió executiva havia de debatre el nomenament, però en el punt tres de l’ordre del dia apareixia l’elecció de l’exalcalde de Sant Just ja consolidada i firmada per Marín sense que existís discussió o cap exposició. Aquest dictamen queda en res, i el consorci diu ara que la suspensió «es mantindrà fins que la comissió executiva arribi a un acord i faci una proposta definitiva».

Temes:

Núria Marín