Cau a l’Hospitalet una trama que rebia objectes robats i els enviava a l’estranger

  • Els 8 detinguts, veïns del municipi, emmagatzemaven el material en dos pisos

  • Els Mossos han recuperat més de 300 aparells electrònics

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) 8 homes d’una banda criminal que es dedicava a rebre objectes robats amb l’objectiu d’enviar-los a l’estranger. Els arrestats són veïns del municipi, tenen entre 18 i 45 anys i són de nacionalitat marroquina. L’operació ha permès a la policia recuperar 300 aparells electrònics sostrets en robatoris perpetrats per tot Catalunya i que els delinqüents emmagatzemaven en dos pisos de l’Hospitalet.

La investigació es va iniciar el febrer passat, quan els Mossos van localitzar i van parar a Abrera un camió que transportava 400 telèfons mòbils i alguns ordinadors perfectament empaquetats a l’interior de bosses de supermercat. La policia va veure que molts d’aquests mòbils figuraven com a robats. La majoria provenia de furts, però també hi havia material procedent de robatoris violents i de robatoris en domicilis. El conductor del camió va quedar detingut.

La policia va continuar les investigacions per esbrinar quin era el punt de captació d’on procedien tots els objectes robats i així localitzar els responsables. Van aconseguir acreditar que eren davant d’una xarxa organitzada que es dedicava a rebre objectes robats de tot Catalunya per després enviar-los a l’estranger. Els dos punts de recepció inicial del material robat eren a dos pisos de l’Hospitalet. Des d’aquests pisos, diverses persones s’encarregaven d’emmagatzemar els objectes fins a disposar d’un vehicle que els pogués transportar a un país del nord de l’Àfrica.

Notícies relacionades

Durant la investigació, el 23 d’abril, es va cometre un robatori amb violència en un comerç de telefonia de Sant Andreu de la Barca en què els atracadors, que van fugir amb moto, es van emportar més de 60 telèfons mòbils. Immediatament, els agents es van dirigir als pisos de recepció de la trama a l’Hospitalet i allà van localitzar la motocicleta utilitzada en el robatori de Sant Andreu. Minuts més tard, van detenir tres homes que sortien d’un dels pisos portant en borses els terminals robats.

Finalment, el 13 de maig passat, i sota tutela judicial, els Mossos van fer tres entrades i registres a diversos domicilis de l’Hospitalet, on van recuperar 330 aparells electrònics entre tauletes, mòbils d’alta gamma i ordinadors. I es va detenir 8 homes. Tres d’ells van quedar en llibertat després de declarar en comissaria i esperen declarar davant el jutge. La resta va passar a disposició judicial i el magistrat en va decretar llibertat amb càrrecs.