Entre sis i set minuts

El metro de Barcelona tindrà més freqüència nocturna pel final de l’estat d’alarma

Les freqüències de la franja de les 22.00 hores a les 0.00 hores tornaran a ser les habituals

Un convoy de metro de Barcelona, en la L5.

Un convoy de metro de Barcelona, en la L5. / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha explicat aquest divendres que reforçarà la franja nocturna del servei de metro, entre les 22.00 hores i les 0.00 hores, per adaptar-lo al final d’estat d’alarma la mitjanit d’aquest diumenge 9 de maig, i que acabarà amb el confinament nocturn. No obstant, no recuperarà el servei ininterromput del cap de setmana.

En un comunicat, TMB ha detallat que les freqüències de la franja de les 22.00 hores a les 0.00 hores «tornaran a ser les habituals» des del setembre passat, per la qual cosa els dies feiners els intervals seran d’entre sis i set minuts en les línies convencionals.

En funció de l’evolució

A la resta de franges, la xarxa de metro continuarà oferint l’oferta màxima, i l’empresa ha afegit que la demanda en dies feiners ha crescut en funció de la reactivació de l’economia, i se situa actualment en el 63% de la que podria esperar-se sense pandèmia.

Notícies relacionades

«Segons evolucioni la situació sanitària i es vagi recuperant l’oci nocturn, TMB anirà adaptant el seu servei per atendre les necessitats dels usuaris», ha remarcat.

En aquest moment, l’horari de la xarxa de metro de TMB és de 5.00 hores a 0.00 hores de dilluns a diumenge, com el de la resta de serveis ferroviaris dins de l’àmbit del sistema coordinat per l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona.