Telefónica retira 10 cabines de la Rambla de Barcelona

  • La mesura era una antiga reivindicació d’Amics de la Rambla

  • Les altres 12, que sí que funcionen, seguiran de moment al seu lloc

1
Es llegeix en minuts

Tal com va avançar EL PERIÓDICO, Telefónica ha procedit aquest dilluns a retirar 10 cabines telefòniques que sobrevivien a la Rambla de Barcelona. Encara en queden 12 que, de moment, seguiran allà. Les retirades ara ja no funcionaven.

La retirada de les cabines era una reclamació d’Amics de la Rambla que es va veure paralitzada perquè una llei obliga a mantenir unes quantes de les cabines existents: nou. A la Rambla hi havia fins ara 22 suports telefònics amb 36 aparells.

Telefónica va veure bé la retirada però es va anar retardant, fins ara. El districte de Ciutat Vella va formular la petició que s’efectués, amb un llistat concret de cabines que ja no eren aptes per al seu ús. Es tracta de les que estan als números 3, 25, 40, 88, 91, 96, 107, 118, 115 i 138 de la Rambla. Totes són cabines amb dos telèfons menys les dels números 3, 40 i 96, suports simples. Ciutat Vella va afegir un argument propi d’aquesta època per reforçar la seva petició: en temps de Covid és positiu guanyar espai a la via pública.

Notícies relacionades

El districte ha instat l’empresa a mantenir els 12 suports restants perquè funcionen, tot i que, com la resta, estan una mica malmesos: les pintades i les destrosses són la norma. Ciutat Vella demana que siguin objecte del manteniment necessari. El pas següent serà que les que sobreviuen recuperin l’esplendor relativa que un dia van tenir. Perquè no és que siguin elements que la ciutadania consideri especialment bonics. Les cabines de la Rambla ja no són les antigues: no permeten protegir-se de la pluja. No són prou modernes per ser vistes com un element funcional amb futur, però no són prou velles perquè els turistes, quan tornin, les visitin sortint o entrant de la Boqueria.

Les cabines esperen el seu adeu des que es va aprovar un pla d’ordenament el 2016. Havien de ser retirades quan arribés la reforma de l’avinguda, però encara no té data. Amics de la Rambla ha remarcat la necessitat que fossin eliminades a diversos informes, l’últim el novembre passat, en què també va criticar la permanència d’altres elements molestos o en mal estat. 

Temes:

Telefónica