Més de sis anys d’obres

Les obres del túnel de Glòries encaren la seva recta final amb més del 85% executat

L’objectiu és que al setembre entri en funcionament el túnel de sortida de la ciutat i entre finals de novembre i desembre el d’entrada

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres del túnel viari de la plaça de les Glòries encaren la seva recta final amb més del 85% dels treballs executats (després de més de sis anys d’obres), amb l’objectiu que al setembre entri en funcionament el túnel de sortida de la ciutat (sentit Besòs) i entre finals de novembre i desembre el d’entrada (sentit Llobregat).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, han visitat aquest dijous les obres i han celebrat la marxa dels treballs destacant que «no és només un túnel, sinó una conquista d’espai públic de qualitat».

Aquest gener va finalitzar l’excavació que va permetre connectar el túnel de banda a banda del seu recorregut, entre el carrer de Castillejos a la rambla del Poblenou, i, actualment, els treballs se centren a ultimar l’obra civil, les instal·lacions i els acabats de la infraestructura.

Notícies relacionades

En concret, s’està abordant la instal·lació dels prismes de servei, l’extensió del paviment i l’acabament dels murs d’instal·lació i voreres que recorren l’interior del túnel.

«Aquí no estem presentant un túnel. Estem presentant un missatge de futur. La ciutat avança», ha assegurat Colau, que creu que amb aquesta infraestructura es dona un missatge d’esperança i optimisme davant la crisi per la Covid.