23 persones

La Guàrdia Urbana desallotja l’assentament de barraques de l’entorn de les Glòries

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat el matí d’aquest dimecres per ordre judicial l’assentament de barraques de l’entorn de les Glòries, davant del mercat dels Encants, han informat fonts municipals a Europa Press.

En el desallotjament, que s’ha desenvolupat sense incidents, també han intervingut treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) i les mateixes fonts han remarcat que «tothom estava avisat i atès socialment i amb temps».

A l’interior del solar, comprès entre l’avinguda Meridiana i els carrers d’Álaba i Bolívia i les vies del tren, vivien persones que s’havien quedat sense alternativa habitacional.

En concret, s’ha desallotjat 23 persones (una dona i la resta homes de diferents edats), a les quals se’ls ha ofert informació sobre els recursos disponibles i la possibilitat d’allotjament vinculat a serveis socials, «tot i que l’han rebutjat».

Notícies relacionades

Fins al lloc s’han desplaçat una desena de furgons i cotxes de la Guàrdia Urbana i operaris municipals han reforçat les tanques que envolten la zona perquè no es pugui tornar a ocupar l’espai.

Les persones que vivien allà han recollit les seves pertinences i han abandonat les barraques, mentre alguns agents de la Urbana supervisaven el desallotjament.