Robatoris i furts

Detingut el lladre més actiu de Barcelona, de 22 anys i amb 113 detencions

Accedia als comerços després de trencar amb tapes de claveguera els aparadors dels comerços del centre

Els mossos asseguren que, des de la seva última detenció, el 5 d’abril, han disminuït els delictes d’aquest tipus

1
Es llegeix en minuts

El jutge ha enviat a presó a qui els Mossos consideren un dels lladres més actius de Barcelona, un jove de 22 anys que, des del 2017, acumula 113 detencions i que actuava principalment al centre de la ciutat, accedint a comerços després de trencar els aparadors amb tapes de claveguera.

La seva detenció es va produir el dia 5 d’abril, quan els mossos el van enxampar ‘in fraganti’ emportant-se roba per valor d’uns 3.000 euros d’una coneguda botiga del passeig de Gràcia de Barcelona, però en els cinc dies previs havia sigut arrestat en tres ocasions més, segons ha informat aquest diumenge la policia catalana.

Considerat per la policia com un dels lladres més actius de la ciutat, especialitzat en robatoris nocturns amb força en establiments comercials, en atracaments violents i furts, avui els mossos han assegurat que des de la seva detenció han disminuït els delictes d’aquest tipus al centre de la ciutat.

Carrera delictiva

La seva carrera delictiva es va iniciar abans de complir els 18 anys, tot i que la seva activitat va augmentar a partir del 2017, a l’arribar a la majoria d’edat, ja que des d’aleshores acumula 113 detencions.

De fet, des de principis del 2020 ha sigut detingut o denunciat en 75 ocasions, 25 d’aquestes durant el primer trimestre d’aquest any. Fins i tot durant els mesos de confinament més estricte se’l va enxampar ‘in fraganti’ sis vegades en un període de 16 dies.

Actuava sol, en parella o amb dues persones més, i fins i tot en ocasions ha sigut arrestat mentre delinquia amb les seves parelles sentimentals, i normalment utilitzava tapes de claveguera o d’altres subministraments que trobava a la via pública i que llançava contra portes i aparadors, tot i que també utilitzava pedres o maons.

Notícies relacionades

A més d’en botigues de roba, el lladre també robava en establiments de telefonia mòbil o sabateries, i en domicilis particulars, d’on s’emportava preferentment diners en efectiu, ordinadors i joies.

La seva última detenció es va produir el dia 5 gràcies a la col·laboració d’un ciutadà que va alertar els mossos al presenciar com el jove treia del seu lloc una tapa metàl·lica de subministraments, la llançava contra l’aparador d’una botiga i entrava a l’interior.