Balanç policial

La falta de turistes al centre de Barcelona desplaça els lladres a les terminals de ferris

Des de l’estiu passat han augmentat els furts en vehicles de passatgers que van a les Balears i Itàlia, i s’han detingut 49 persones

La falta de turistes al centre de Barcelona desplaça els lladres a les terminals de ferris
1
Es llegeix en minuts

Davant la falta de turistes al centre de Barcelona la policia havia detectat un augment de la presència de delinqüents multireincidents a la zona portuària, amb més furts als passatgers que viatgen als ferris amb destinació a les illes Balears o Itàlia, així com a l’interior dels vehicles. D’això es va començar a tenir constància ja l’estiu passat. Va ser llavors quan es va engegar un operatiu entre la Policia Nacional i la Policia Portuària del Port de Barcelona, que ha comptat amb la col·laboració dels Centres de Cooperació Policial i Duanera (CCPA) de França i Portugal. En total s’han detingut 49 persones, segons el balanç donat a conèixer aquest dimecres.

Els diferents grups criminals detectats utilitzaven el mateix mètode, ja que es valien de vehicles de lloguer per accedir a les terminals i així passar desapercebuts com uns turistes més. Una vegada comesos els furts en vehicles, abandonaven la zona portuària en el mateix vehicle.

En el transcurs de l’operatiu i gràcies a les diferents intervencions policials, s’han intervingut sis vehicles utilitzats per aquests grups criminals, tots de diferents companyies de lloguer.

Grups potencialment perillosos

Notícies relacionades

Grups potencialment perillososEn una actuació esdevinguda a finals de l’any passat van resultar detingudes tres persones originàries de països de l’est d’Europa, una d’elles per tinença il·lícita d’armes i atemptat, a qui li va ser intervinguda una pistola de foc real i carregada, i les altres dues que l’acompanyaven. Aquestes persones van ser identificades en una de les terminals mentre buscaven probablement algun objectiu per cometre algun acte il·lícit contra el patrimoni. També hi van actuar els Mossos de Ciutat Vella, en aquesta operació.

Del total de detinguts per delicte, dos ho van ser per furt, un per tinença il·lícita d’armes, resistència, desobediència i atemptat a agents de l’autoritat, dos per delicte contra la seguretat viària, i dos més per resistència, desobediència i atemptat a agents de l’autoritat. 13 persones més identificades a la zona van resultar detingudes per tenir interessades requisitòries judicials per jutjats, la majoria d’ells per delictes contra el patrimoni. Finalment, 29 més ho van ser per aplicació de la vigent llei d’estrangeria.