Cocaïna i marihuana

Cau un clan familiar que controlava la majoria de la droga a Sants-Montjuïc

Els 17 detinguts havien establert un sistema de cultiu de marihuana que els permetia guanyar uns 400.000 euros trimestrals

L’organització tenia vinculacions familiars i delictives amb un altre grup desmantellat el juny a Sant Adrià de Besòs

1
Es llegeix en minuts

Nou cop al cultiu de marihuana a Barcelona. Aquesta vegada. al barri de la Marina del Port Vermell, al districte de Sants-Montjuïc. Agents dels Mossos han desmantellat una organització criminal dedicada al cultiu i al tràfic de marihuana que es dedicava a la venda i distribució a l’engròs de marihuana, així com al seu cultiu intensiu en pisos i naus industrials.

D’aquesta manera el grup, amb marcada estructura organitzativa, podia arribar a aconseguir trimestralment gairebé 60 kg de marihuana, que, venuda en grans quantitats al mercat il·lícit, podien suposar uns guanys de més de 400.000 euros. L’organització tenia vinculacions familiars i delictives amb un clan desmantellat el juny a Sant Adrià de Besòs.

Ampliació d’activitat

Paral·lelament, els policies també van comprovar que l’organització, que inicialment es dedicava a la venda de cocaïna al detall, havia ampliat aquesta part del negoci amb la compravenda d’aquesta substància a l’engròs, amb la inversió de part dels guanys obtinguts de la distribució de marihuana.

Davant aquests fets, l’1 de març es va establir un dispositiu policial, que va permetre detenir 17 persones, totes de nacionalitat espanyola, menys una que era de nacionalitat argentina.

Notícies relacionades

La investigació també va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 2.000 plantes, i realitzar 12 entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts. Als registres els agents van intervenir 588.300 euros en efectiu, quatre armes de foc, diferents quantitats de cocaïna, la majoria en dosis per la venda al detall, i substància de tall per rebaixar-ne la puresa.

Després de passar a disposició policial vuit dels arrestats van ingressar a la presó.