8 DE MARÇ

Barcelona amb mirada de dona

  • L’exposició ‘Barcelona fotògrafes’ recull 70 fotografies de 21 dones que van situar la capital catalana com a centre de la seva obra.

  • La mostra ha sigut inaugurada aquest dissabte a la plaça Comercial (davant el Born CC), on podrà veure’s fins al 6 de juny.

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dissabte l’exposició ‘Barcelona fotògrafes’, mostra que s’emmarca en els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones impulsats per la regidoria de Feminismes i LGTBI. Una mostra que vol reivindicar el paper d’unes dones que van ser pioneres al món de la fotografia i van obrir el camí d’una nova generació de fotògrafes que avancen amb força.

La mostra reuneix per primera vegada l’obra de 21 autores que van situar Barcelona al centre de les seves obres de creació, i construir així un relat visual amb mirada feminista. A través de 70 fotografies fetes entre la dècada dels anys trenta i principis dels noranta del segle passat, l’exposició presenta i reconstrueix la història moderna de la ciutat, a través de la mirada de les dones fotògrafes; explorant la narrativa urbana.

Notícies relacionades

’Barcelona fotògrafes’ ha sigut inaugurat aquest dissabte per l’alcaldessa Ada Colau a la plaça Comercial, on es mantindrà fins al pròxim 6 de juny. A l’estar ubicada a l’exterior d’El Born Centre de Cultura i Memòria, a l’aire lliure, el seu accés és lliure (i segur, en temps de pandèmia). A més, l’exposició viatjarà durant el segon semestre del 2021 per diferents espais dels districtes de la ciutat, començant pel districte de Sants-Montjuïc.

De Dora Maar a Gerda Taro o Colita

L’exposició presenta imatges de fotògrafes com Pilar Aymerich, Consuelo Bautista, Joana Biarnés, Anna Boyé, Milagros Caturla Soriano, Colita, Silvia T. Colmenero, Carme Garcia Padrosa, Kati Horna, Dora Maar, Rosario Martínez Rochina, Anna Maria Martínez Sagi, Margaret Michaelis, Gerda Taro, Anna Turbau, Montserrat Vidal i Barraquer i Pilar Villarrazo.

Temes:

Fotografia