Olimpisme

Enric Truñó i Beatriz Ferrer-Salat s’incorporen al patronat de la Fundació Barcelona Olímpica

  • Els nous membres cobreixen les baixes a l’organisme dels difunts Josep Lluís Vilaseca i Romà Cuyàs

1
Es llegeix en minuts

El patronat de la Fundació Barcelona Olímpica ha incorporat com a nous membres Enric Truñó i Beatriz Ferrer-Salat, que cobriran les baixes de Josep Lluís Vilaseca, mort el passat 14 de novembre, i de Romà Cuyàs, que va morir el 27 de desembre del 2019. Josep Miquel Abad, Mª Teresa Samaranch i Julio Pernas són els altres tres membres d’un patronat en el qual també hi ha com institucions l’Ajuntament de Barcelona, el Comitè Olímpic Espanyol, la Secretaria General de l’Esport i el Consell Superior d’Esports.

Notícies relacionades

La fundació, de caràcter privat i declarada entitat benèfica de tipus cultural per la Generalitat el 13 de juliol de 1993, té com a finalitat difondre la realitat dels Jocs Olímpics de Barcelona, i també promocionar i investigar els valors culturals, ètics, esportius i de qualsevol ordre que emanen de l’ideari olímpic.

Els nomenaments estan emmarcats en l’obertura d’una etapa de la fundació amb nous projectes, dinàmiques i activitats. Beatriz Ferrer-Salat (Barcelona, 1966) és coneguda per la seva carrera en la disciplina hípica de doma. Ha participat en quatre Jocs Olímpics, entre 1996 i 2016, i va guanyar a Atenes 2004 la medalla de plata en la prova per equips i la de bronze en la prova individual. Enric Truñó (Barcelona, 1949) va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1979 i 1998, sent el regidor responsable dels Jocs de Barcelona 92. L’any 2010 va ser nomenat comissionat de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022.