Per valor de 60.000 euros

Detingut un lladre que robava material als pescadors de Barcelona

L’arrestat actuava sol i utilitzava el camió de l’empresa on treballava que tenia autorització per accedir a les instal·lacions portuàries

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Portuària han resolt una sèrie de furts de material de pesca d’arrossegament que s’estaven produint al port de pescadors de Barcelona. La Confraria de Pescadors havia mostrat la seva preocupació per la sostracció d’aquest material, que és indispensable per a les embarcacions i per poder fer la seva activitat.

El 12 de febrer, efectius de la Policia Portuària, en el marc d’un dispositiu específic, van sorprendre i van detenir un home pel furt d’aquest material. El detingut, de 49 anys i nacionalitat espanyola, actuava sol i utilitzava el camió de l’empresa on treballava que tenia autorització per accedir a les instal·lacions portuàries.

Tres furts

Una vegada a l’interior carregava les peces al camió sense aixecar cap tipus de sospita. Els Mossos van poder acreditar la participació del detingut en dos furts més portats a terme els dies 21 de gener i 11 de febrer. Arran d’aquesta investigació, es va poder determinar que el detingut havia comès els tres furts al port de pescadors de Barcelona.

Els fets haurien succeït entre els mesos de gener i febrer a la mateixa franja horària aproximadament, entre les 1.30 hores i les 03.00 hores de la matinada. En tots els casos, les víctimes van denunciar la sostracció de material per a la pesca. El detingut entrava al recinte portuari amb un camió amb ploma (grua incorporada) d’una empresa autoritzada a accedir a les instal·lacions i per a la qual treballava. D’aquesta manera, no aixecava cap tipus de sospita, ja que hi accedia sense problemes per l’únic accés que hi havia habilitat. Llavors, carregava els objectes de pesca al camió i se n’anava del lloc dels fets sense cap mena de problema.

Més de 60.000 euros

Notícies relacionades

La desaparició d’aquest material va causar una gran preocupació entre la Confraria de Pescadors de Barcelona, ja que està valorat en més de 60.000 euros i és indispensable per a les embarcacions i per poder portar a terme la seva activitat pesquera.

Poques hores després de la detenció del lladre, es van trobar les portes sostretes en el segon furt portat a terme el dia 11 de febrer en un centre de recollida de Badalona i se’n van recuperar cinc valorades en 29.000 euros. El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.