Condemnat a vuit anys

Detingut en un hotel de Barcelona un traficant escapat de França

També se l’investiga per la seva possible participació en diversos assassinats, cosa que podria augmentar la pena fins a la reclusió a perpetuïtat

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu condemnat a vuit anys de presó a França per liderar una organització criminal que controlava el tràfic de drogues en un barri de Marsella i investigat pel presumpte assassinat de diverses persones. Les gestions policials sobre un familiar pròxim va permetre als agents localitzar el fugitiu, allotjat amb una identitat falsa en un cèntric hotel de la capital catalana.

Segons ha informat aquest dijous la Policia, agents nacionals, en col·laboració amb la Policia Nacional de França, han aconseguit arrestar l’escapat, contra el qual constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega interposada per les autoritats gal·les per trànsit d’estupefaents i pertinença a organització criminal.

Condemnat a vuit anys

Els fets pels quals se’l buscava es remunten al 2016, quan el condemnat dirigia una banda dedicada al tràfic de drogues que gestionava la distribució de les esmentades substàncies al barri marsellès de Le Panier.

Per aquests motius va ser condemnat en sentència ferma a vuit anys de presó tot i que, actualment, se l’investiga per la seva possible participació en l’assassinat de diverses persones, cosa que podria augmentar la pena fins a la reclusió a perpetuïtat.

Notícies relacionades

Agents dels dos cossos de policia van establir un dispositiu de vigilància al voltant d’un familiar pròxim, fet que va permetre ubicar el sospitós en un hotel del centre de Barcelona.

Després de diverses gestions, van esbrinar que el fugitiu estava allotjat amb una identitat falsa que utilitzava habitualment i que ja era coneguda per la policia francesa, arran de la qual cosa es va portar a terme un operatiu que va concloure amb el seu arrest al vestíbul de la recepció de l’hotel.