Tradicions al dia

L’ajuntament convoca un concurs de llums nadalencs per als carrers principals de Barcelona

Triarà un estudi de disseny per ornamentar amb un nou model local vies com la Gran Via i Aragó

Barcelona 11 12 2020 SOCIEDAD   Luces de navidad en paseo de gracia  Beso de una pareja mientras se toma una selfie con las iluminaciones navidenas  AUTOR  Manu Mitru

Barcelona 11 12 2020 SOCIEDAD Luces de navidad en paseo de gracia Beso de una pareja mientras se toma una selfie con las iluminaciones navidenas AUTOR Manu Mitru / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts

El compromís municipal de millorar i dotar amb més recursos la il·luminació nadalenca començarà a prendre cos de veritat aquest 2021. El primer pas en ferm per part de l’Ajuntament de Barcelona ha sigut convocar un concurs per seleccionar l’estudi de disseny que actualitzarà i desenvoluparà el fil conductor dels llums ornamentals dels principals carrers del centre de la ciutat. En principi, en aquesta ocasió els muntatges triats s’instal·laran a la plaça de Catalunya, la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer d’Aragó.

Segons ha informat el consistori, el concurs s’ha organitzat amb la col·laboració i l’assessorament de l’Associació de Disseny Industrial ADIFAD i un grup d’experts en disseny, en una iniciativa que s’ampliarà durant els pròxims anys. No serà un fet aïllat, ja que la renovació de la il·luminació del centre de Barcelona forma part de «la nova estratègia de Nadal a la ciutat», que té per ambiciós objectiu convertir-la en referent de la tradicional celebració, amb una proposta «basada en la interacció ciutadana, el comerç i la cultura», assegura.

Treure partit de la creativitat

L’ajuntament afirma que la capital catalana és reconeguda al món per la seva capacitat creativa, els seus creadors i la seva indústria del disseny, per la qual cosa les festes de Nadal exerciran de plataforma per posar en relleu aquest potencial i consolidar-lo entre aquest any i el 2022. La idea és un nou model d’il·luminació nadalenca propi, que s’identifiqui com a «model Barcelona». La intenció és que funcioni com un relat del que és la ciutat, amb «un disseny que reuneixi una estètica comuna i sigui alhora sostenible, funcional, eficaç i eficient», explica.

Notícies relacionades

L’any passat, marcat pel confinament i la pandèmia, aquests plans es van diluir i l’ajuntament va optar per ampliar pressupostos com a ajuda al comerç en un any negre. Els llums de les festes de Nadal passat van comptar amb 1,66 milions d’euros, un 40% més que l’any anterior, que es va traduir en més vies il·luminades al centre de la metròpolis i una potència més gran contractada, de 1.000 Kw amb leds.

Una de les novetats principals va ser el Festival de Nadal a la plaça de Catalunya amb més de 100 activitats i espectacles, que van sumar 17.000 espectadors. El muntatge va tenir una puntuació mitjana entre els usuaris de 8,8, i va ser un dels més celebrats.