promoció econòmica

Una campanya amb actors i presentadors mirarà d’animar el consum en l’hostaleria catalana

  • Els espots criden la ciutadania a fer les seves reunions familiars en restaurants i amb mesures sanitàries
  • Hi participen Loles León, Leticia Dolera, Núria Gago, Xavier Sardà, Lidia Heredia, Gemma Nierga, Jordi Basté i Mònica Terribas, entre d’altres
  • El sector continua reivindicant que ofereix seguretat i reclama poder oferir taules de fins a 10 persones, com a les llars
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Nombrosos rostres populars de la tele i el cine ja van donar la cara per l’hostaleria de Barcelona en els temps no tan llunyans en què l’alcaldessa Colau va retallar terrasses amb mà dura, així que ara no han dubtat a afegir-se a la nova causa dels bars i restaurants, tan castigats per la pandèmia. Una campanya integrada per set espots, tants com parelles de rodatge, intentarà animar la ciutadania perquè consumeixi en bars i restaurants aquest Nadal. Especialment perquè celebrin les seves trobades familiars en aquests negocis, que han demostrat en la gran majoria de casos oferir garanties sanitàries per a reunions segures, assegura el Gremi de Restauració de Barcelona.

La iniciativa de la patronal compta amb la participació del Departament d’Empresa de la Generalitat, tot i que aquest dimecres el conseller Ramon Tremosa ha sigut baixa –per «motius d’agenda»– en la presentació, fet que fomenta els temors que s’estigui gestant una marxa enrere en les mesures previstes per a Nadal a Catalunya. Precisament, el gremi reivindica al contrari: demana taules de fins a 10 persones també als establiments, i no només als domicilis. El sector creu demostrat que els seus negocis són «segurs» (tret d’excepcions) en el compliment de distàncies, aforaments i altres protocols anticontagi. Per això, el seu director, Roger Pallarols, ha apel·lat al vincle de la població amb l’hostaleria per demanar que celebrin en establiments públics les seves reunions familiars i col·laborin amb un col·lectiu que arrossega una feble situació econòmica després de setmanes de tancaments i restriccions horàries i d’afluència.

Notícies relacionades

Les parelles de balls en la campanya ‘Reserva moments, i aquest Nadal encara més’ van de Lidia Heredia i Josep Cuní, a Loles León i Itziar Castro, passant per Mònica Terribas i Jordi Basté. Gemma Nierga i Xavier Sardà, Leticia Dolera i Núria Gago, Juanjo Puigcorbé i Carme Balagué o Anna Maria Barbany i Jordi Sánchez, que es retroben a la taula 20 anys després de ‘Plats bruts’.

Els seus diàlegs són un al·legat als bars i restaurants com a llocs de gaudi gastronòmic, xerrades i retrobaments, o com a escenaris idonis per a qui no vol cuinar aquestes festes, o per a qui se solidaritza amb els restauradors, la supervivència dels quals pot dependre de la facturació del desembre.