URBANISME TÀCTIC

La fiscalia no aprecia delicte als blocs de ciment de Colau

  • Arxivada la denúncia presentada per un advocat per considerar que els objectes suposaven un perill
  • La fiscal va demanar informes als Mossos i a la Guàrdia Urbana, que van descartar un risc denunciable
  • Els grups de JxCat i el PP a l’Ajuntament de Barcelona capitanegen la reclamació de la seva retirada
Barcelona 07 09 2020 La fiscalia admite a tramite la ilegalidad de los bloques de cemento en la calle Consell de Cent  que instalo Colau para tema Covid Foto Ferran Nadeu

Barcelona 07 09 2020 La fiscalia admite a tramite la ilegalidad de los bloques de cemento en la calle Consell de Cent que instalo Colau para tema Covid Foto Ferran Nadeu / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha descartat que els blocs de formigó que el govern d’Ada Colau va col·locar en alguns carrers de l’Eixample suposin un risc per a les persones fins al punt de presentar indicis d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

La fiscal de seguretat viària de Barcelona, Isabel López Riera, va obrir diligències d’investigació al setembre per aclarir si els blocs instal·lats per l’ajuntament als carrers del Consell de Cent, Girona i Rocafort suposaven un perill per a la circulació dels vehicles de motor, tal com sosté un informe pericial redactat per un enginyer de camins i incorporat a la denúncia presentada per l’advocat Daniel Vosseler, que va argumentar que existia un risc especial per a ciclistes i motoristes. .

Notícies relacionades

La fiscalia ha arxivat la investigació després d’haver sol·licitat informes sobre l’assumpte als Mossos i a la Guàrdia Urbana. Els Mossos no van apreciar un increment del risc habitual i la Guàrdia Urbana va remarcar que no havia intervingut en cap accident vinculat als blocs de formigó. En el decret d’arxiu, la fiscal només aprecia «un increment de risc per als usuaris de motocicletes associat a una situació d’impacte amb les arestes verticals dels blocs de formigó».

Rebuig de l’oposició

A més de la denúncia presentada per Vosseler, els blocs han generat també protestes d’alguns grups de l’oposició, essencialment, Junts per Catalunya i el PP.