Barcelonejant

L’espant de Colau amb les terrasses ‘grogues’

foto para la pagina de Joan Vehils de domingo Ada Colau  7 12 2020

foto para la pagina de Joan Vehils de domingo Ada Colau 7 12 2020

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

L’alcaldessaAda Colauconsidera que l’improvisat disseny de les noves terrasses de Barcelona és horrible. Ho comparteixo amb ella i li dic que el meu amic, l’arquitecte i dissenyadorJuli Capellaestà desesperat amb aquest assumpte. No li estranya i es compromet a millorar aquests pals grocs que ens protegeixen alhora que produeixen un impacte visual irreparable. Tot això m’ho va comentar amb preocupació, però sense perdre el somriure que sol acompanyar-lo. I, saben, m’agrada la gent que transmet il·lusió en temps difícils.

Dimecres vaig quedar amb ella després de la presentació de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Vam parlar del crític moment que vivim i es va mostrar optimista que la vacuna ens faci recuperar la normalitat durant la primavera. Sobre l’emprenyament que porten els actors, propietaris de teatres o restauradors em comenta que l’ajuntament fa tot el que pot per donar-los ajudes. Em temo que no tots ho veuen així, però m’insisteix que s’estan realitzant polítiques internes molt necessàries.  

Doncs res, que parlar amb l’alcaldessa resulta més fàcil del que un es pensava i s’agraeix. Sobre el tuit que va fer dimarts després d’escoltarXimo Puigal Cercle d’Economia i en el qual l’alcaldessa afirmava que Espanya ha de reinventar-se prefereix no fer la comparatives amb Barcelona. Per cert, queColau no va assistir al posterior menjar que es va celebrar al restaurant El Principal i al qual no van faltar el mateixXimo Puig, Javier Faus, Jaume Collboni, Carles Tusquets, Marc MurtaoJordi Hereu.Segurament,Colauva preferir menjar molt més tranquil·la a Can Culleretes, el seu restaurant preferit, establiment bicentenari ubicat al barri gòtici del qual se sap de memòria la història. De fet, m’explica que és clienta des de la seva adolescència.

En fi, desitgem que arregli aviat el disseny d’aquestes terrasses. Potser podria inspirar-se en el que aquesta setmana ha estrenat El Periódico. Li ensenyo el número zero. Li agrada i afegeix: «Quin Canvi». Potser el mateix que necessita la ciutat...

La flama de Luz de Gas

Sortint de l’ajuntament escolto a la ràdioLaportaafirmant que cal recuperar l’alegria dels culers i em passen pel cap aquelles imatges seves a la sala Luz de Gas. Doncs cap allà que vaig prèvia trucada aFede Sardà.M’espera a la porta amb més simpatia fins i tot que la de l’alcaldessa. I això, que ho està passant malament. No obstant, el Fede,que és optimista per naturalesa, en lloc de tancar-se a casa intenta buscar el costat positiu de les coses. I mentre espera que l’ICO li concedeixi una ajuda per poder resistir ha optat per reinventar-se. De moment, està preparant un programa de televisió d’entrevistes en el qual el ping-pong tindrà molta presència i, alhora, ha creat una nova beguda basada en la tisana. O sigui, que no para. El pitjor de tot és que aquest nadal Luz de Gas continuarà tancat. Sort que el seu nou propietari, Gustavo Buesa,li ha proposat un acord molt avantatjós. Altrament, Luz de Gas tancaria per sempre. Per oblidar el drama anem a menjar a La Medusa 73 a l’interior del Mercat del Ninot. Un gran descobriment.

Notícies relacionades

La nit següent el TNC va estrenar temporada amb l’obra ‘L’Hèroe’ deSantiago Rusiñol.Dirigida per Lurdes Barbai amb la participació d’actors comJavier Bertran, Rosa Renom oMima Riera es tracta d’una reflexió sobre la masculinitat tòxica. El públic, necessitat de teatre en directe, va disfrutar de valent, però l’ovació de la nit se la va endur una representació del personal sanitari que la direcció del teatre va tenir el detall de convidar. No s’ho va perdre el directorVentura Pons,el mecenesRamon Agenjode DAMM o la Consellera de Cultura,Àngels Ponsa, que en el seu discurs va tornar a afirmar que la Cultura és segura. Un fet que alguns companys de govern semblen no tenir tan clar...