L’ajuntament recupera sis negocis del Port Olímpic

Una vintena de locals més segueixen pendents d’autorització judicial

undefined49698111 pla general d una zona del moll del port ol mpic amb diverso191230163524

undefined49698111 pla general d una zona del moll del port ol mpic amb diverso191230163524 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts

El lent procés derecuperació de la trentena de locals d’oci nocturn del Port Olímpic, la concessió dels quals va finalitzar fa mesos, comença a desencallar-se amb el tancament definitiu. Vint més segueixen pendentsd’autorització judicial, en qüestió de setmanes. Només quatre havien tornat les claus voluntàriament després que l’ajuntament es quedés amb la gestió.

El consistori ha recuperat pervia judicialla possessió dels sis negocis ubicats al Moll de Mestral, en una actuació en què ha participat la Guàrdia Urbana, segons ha informat el tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Poc després, grups de l’oposició municipal han criticat la lentitud de l’equip de govern en la resolució d’aquest conflicte.

El mes de juny es van instruir 30 expedients de desnonament administratiu i, davant lanegativa de la majoria dels operadors a desistir, es va obrir el procés judicial. Els establiments, no obstant, estan tancats perquè les restriccions per la pandèmia no permeten l’oci nocturn.

L’objectiu municipal és destinar aquests espais a nous usos, vinculats sobretot al mar. «Esperem que en les pròximes setmanes puguem recuperar la resta de locals», ha afirmat Collboni, recordant que l’ajuntament ja ha iniciat la transformació del Port Olímpic, cridat al gaudi ciutadà amb activitats d’economia blava, nàutica i gastronomia.

Esportiu i familiar

Des del districte de Sant Martí, David Escudé ha lloat el treball de la Guàrdia Urbana –que ha portat a terme la intervenció sense cap incidència– i ha insistit que l’objectiu és «recuperar l’esperit esportiu del Port Olímpic i l’ús pacífic de totes les famílies».

Notícies relacionades

El 3 de novembre, el mateix Collboni va anunciar l’inici d’una reforma provisional de l’àrea de passeig dels molls de Mestral i Gregal del Port Olímpic, que es preveu acabar al desembre, i que recuperarà 10.000 metres quadrats per al passeig i la pràctica esportiva.

Aquests primers treballs, previs a la reforma integral, es faran amb mobiliari tàctic, bancs i pintura, a més d’incloure la retirada de terrasses i aparcaments, en una obres que tindran un cost de 400.000 euros.