CELEBRACIÓ

Les empreses del 22@ demanen noves indústries i més vivendes en la seva nova etapa

El districte tecnològic celebra el 20è aniversari amb la mirada posada en el nou pla urbanístic de l'ajuntament

zentauroepp51494108 22 bcn200930175548

zentauroepp51494108 22 bcn200930175548 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
EFE

El districte 22@ s’ha d’obrir en la seva nova etapa a empreses de la nova indústria, guanyar vivendes, millorar la infraestructura de transport i acollir algun campus universitari per guanyar competitivitat, segons les demandes d’empreses que ja hi estan establertes.

Els reptes del districte tecnològic de Barcelona s’han abordat aquest dimecres en un acte de celebració del seu 20è aniversari, amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i d’empresaris com el director general d’Indra, Manuel Brufau, i el vicepresident institucional de 22@Network Bcn i soci del bufet Cuatrecasas, Miquel Trias.

En la clausura, el president de 22@Network Bcn, Enric Urreta, ha demanat que s’aprovi un planejament urbanístic «que sigui viable econòmicament» per poder afrontar en bones condicions la nova etapa de vida d’aquest districte.

El 22@Network Bcn reuneix el sector innovador, tecnològic i creatiu de Barcelona, i els seus més de 200 associats s’encarreguen de la consolidació del districte 22@ com a espai dinàmic.

Consens polític

«Haurem de dialogar i la nostra voluntat és que el planejament definitiu tingui el mateix consens polític i social que el pacte per a un 22@ més inclusiu i sostenible», ha assegurat Urreta, que ha reclamat «cooperació entre les institucions i compromís pressupostari» per afrontar inversions pendents, com les que haurien de millorar les connexions amb metro i tren.

Manuel Brufau ha remarcat que la pandèmia «obligarà a fer un ‘reset’ en el model de creixement del 22@ i que, probablement, assistirem a un «alentiment» de la construcció de nous edificis, ja que el teletreball està alliberant metres quadrats.

«El 22@ s’haurà de replantejar la quantitat d’oficines que es necessiten perquè la pandèmia ens ha ensenyat que hi ha una altra manera de treballar», ha apuntat, després de mostrar-se convençut que això contribuirà a abaixar el preu dels lloguers i s’atrauran a més empreses.

Col·laboració publicoprivada

Per la seva banda, Miquel Trias ha instat l’Administració a dotar de més vida el districte amb més vivenda i equipaments per fer-lo més competitiu, i ha apuntat a la necessitat d’atraure a aquesta zona de Barcelona alguna universitat, a poder ser tecnològica o de l’àmbit dels negocis.

Tant Brufau com Trias han demanat un planejament urbanístic «que sigui viable econòmicament i atractiu per a les empreses», cosa que passa per la col·laboració publicoprivada.

El primer president del 22@Network Bcd, Ginés Alarcón, ha instat també a atraure aquest districte a empreses de la nova indústria, caracteritzades pel seu alt nivell tecnològic.

Notícies relacionades

En l’acte de clausura, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha defensat la implicació de l’Ajuntament de Barcelona en el projecte de rellançament del districte i ha cridat l’atenció sobre el fet que a les jornades d’avui hi han participat tant ell com la mateixa Ada Colau, «i no és habitual que coincidim».

A més de Colau i Collboni, l’acte ha comptat també amb la presència de la primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Janet Sanz; l’alcalde que va impulsar el 22@, Joan Clos, i l’exministre Joan Majó, entre d’altres.