On Catalunya

PER PERMETRE PASSEJOS

Barcelona descarta tancar parcs i platges i pensa a convertir carrers en zona de vianants

L'Ajuntament no vol clausurar espais, «sinó al contrari: tenir el màxim espai públic obert i accessible»

zentauroepp55685192 barcelona 31 10 2020 barcelona   ambiente  asificado en l a 201102154447

zentauroepp55685192 barcelona 31 10 2020 barcelona ambiente asificado en l a 201102154447 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona descarta tancar l’accés a platges, parcs i espais públics durant el confinament municipal, tot i que no limitar-los, i està pensant a tornar a tancar a la circulació carrers perquè els ciutadans puguin passejar com va fer durant l’estat d’alarma.

Així ho ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en roda de premsa, en resposta a les mesures que es pensen prendre davant l’experiència d’aquest cap de setmana passat, en el qual s’ha registrat el triple de presència de persones als parcs de la ciutat i més gent a les platges que en passats 1 de novembre.

«No es preveu tancar espais, sinó el contrari: tenir el màxim espai públic obert i accessible», ha assegurat Badia, que ha argumentat que Barcelona és una ciutat compacta, sense gaire espai públic i la gent confinada a la ciutat ara ho necessita.

Sobre aquest primer cap de setmana de confinament municipal, Eloi Badia ha fet una «valoració positiva en termes generals» i ha assegurat que tot i que hi ha hagut molta presència, «no hi ha hagut saturació» i «la gent ha fet cas a les recomanacions».

Tot i així, el regidor ha reconegut que «hi ha marge de millora» i ha anunciat que revisaran amb els districtes els punts de més afluència i si la gent s’ha desplaçat per «ajustar-la el màxim possible» amb «pedagogia, informació i sentit comú» mitjançant informadors Covid i Guàrdia Urbana.

4.644 desallotjats

Per la seva part, en una entrevista a TV-3, el regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que en l’important desplegament que han fet aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana i els Mossos a Barcelona per garantir que es complien les restriccions sanitàries s’han desallotjat per ús abusiu d’espais urbans 4.644 persones en 115 espais.

També han imposat 399 denúncies per no portar mascareta; 46 per incomplir la limitació de persones; 113 per consum compartit d’alcohol i 539 per incompliment de les restriccions nocturnes.

Batlle, que ha agraït el «comportament cívic» de la ciutadania, ha considerat que s’hauria d’avançar en les limitacions en l’accés als parcs, com es va fer a l’estiu amb les platges, i a evitar l’ús abusiu i indegut de l’espai públic.

Disturbis

Respecte als disturbis en les protestes per les restriccions per la Covid i els desnonaments, de les nits de divendres i dissabte passat, Albert Batlle ha manifestat la seva preocupació» perquè per primera vegada hi hagi hagut un atac a les dependències municipals a la plaça de Sant Miquel.

Notícies relacionades

El regidor ha reconegut que estan estudiant tancar la plaça de Sant Miquel segons les característiques que tinguin futures protestes.

En aquest sentit, Batlle ha fet una crida a «aïllar els que actuen amb violència» i a observar les indicacions que facin les autoritats sanitàries.