EQUIPAMENT SANITARI

El ple de l'ajuntament pacta l'impuls de l'ampliació del Clínic

Els grups aproven per unanimitat la proposta de JxCat de crear un grup de treball amb tots els agents implicats en el projecte

zentauroepp55076232 bcn clinic201030175106

zentauroepp55076232 bcn clinic201030175106 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’ajuntament ha acordat aquest divendres per unanimitat, i a proposta de JxCat, la creació abans d’un mes d’un grup de treball que garanteixi l’ampliació de l’Hospital Clínic i que inclogui tots els actors implicats: administracions, entitats veïnals, col·lectius de professionals i grups polítics. L’objectiu és consensuar una proposta que faciliti el futur del centre i que traspassi mandats i legislatures a fi de poder concloure l’ampliació abans de 10 anys i, per tant, abans que el centre perdi la posició de lideratge que ostenta.  

Notícies relacionades

Ningú dubta de la necessitat d’ampliar el Clínic, però el centre fa anys que està pendent d’un projecte de creixement reiteradament encallat, com molts altres en una ciutat amb tirada a eternitzar les seves reformes. Mentrestant, les urgències sobreviuen en un espai provisional que fa anys que és definitiu, les especialitats i serveis estan repartits en diferents ubicacions, i la innovació, investigació i docència estan fragmentats, ergo, el que s’ha dit, la seva ampliació, batejada com el Nou Clínic, és inqüestionable. El primer intent data del 2006. Llavors es va firmar un conveni amb la Generalitat que preveia una permuta d’espais i el 2009 es va anunciar l’ampliació de l’hospital per on fins aleshores hi havia l’històric parc de bombers de l’Eixample, al carrer de Provença. Els bombers van ser traslladats, el parc enderrocat i avui dia el solar segueix buit i el Clínic sense créixer. 

El projecte actual d’ampliació passa per ocupar l’Escola Industrial, un pla complicat tant per la desconfiança dels veïns de l’Eixample Esquerra que no volen perdre una de les seves poques zones verdes, tampoc l’hospital, com per la burocràcia que implica la participació de tres administracions (ajuntament, Generalitat i Diputació), a més, el recinte és patrimoni històric, la qual cosa tampoc facilita la feina. D’aquí, de les particularitats de tots els agents en joc, la petició d’un grup de treball que pacti l’ampliació de l’Hospital Clínic de forma consensuada per portar-la a terme al més aviat possible.