A Nou Barris

Detingut un piròman que cremava comptadors de la llum de blocs de pisos de Barcelona | VÍDEO

Des del mes de setembre s'han registrat fins a 24 incendis comesos amb el mateix mètode

los mossos detienen un hombre que prendia fuego a los contadores electricos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos del districte de Nou Barris han detingut un home com a presumpte autor de multitud d’incendis a comptadors de la llum que s’havien registrat des de mitjans del mes de setembre a la zona nord de la ciutat de Barcelona.

Els incendis, que es produïen gairebé de manera diària, s’iniciaven en qualsevol hora del dia i en tots els casos s’observava que podrien ser provocats. La policia va trobar en alguns casos pastilles que s’utilitzen per encendre foc i va detectar una forta pudor semblant a la que es desprèn quan s’utilitza aquest tipus de combustible.

A conseqüència d’aquests incendis, els Mossos van obrir una investigació per identificar i localitzar l’autor dels fets. Els investigadors van aconseguir ubicar un sospitós, que residia a Nou Barris, un home de nacionalitat espanyola de 34 anys i amb antecedents per fets similars. L’any 2018 ja va ingressar a presó per haver provocat diversos incendis en comptadors de llum.

Dimecres passat, 21 d’octubre, els agents el van detenir quan acabava de cremar de nou un comptador de llum a l’interior d’una porteria del barri de Trinitat Vella (Sant Andreu). Els Mossos li van interceptar pastilles d’encendre foc amagades i un encenedor.

Notícies relacionades

La investigació, que encara continua oberta, l’ha pogut relacionar directament amb dos fets i es treballa amb la hipòtesi que seria el responsable de la resta d’incendis que s’han produït amb el mateix mètode. Actualment s’estan investigant un total del 22 focs.

El detingut ha passat a disposició judicial aquest dissabte al matí.