OPERACIÓ DELS MOSSOS

Detingut un lladre reincident per robatoris amb violència a Barcelona

Els atracaments a una joieria i dues entitats bancàries van deixar pistes que van conduir a l'arrest del lladre

f9eb6640-9eac-440b-8c0a-ef2808d474a2-hd-web vid 26 143025 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre reincident acusat de robatoris amb violència a una joieria dues entitats bancàries ubicades prop de la plaça d’Espanya de Barcelona, segons l’agència Efe.

Els Mossos informen aquest dissabte en un comunicat que, amb aquests tres atracaments, el detingut va aconseguir sostreure uns 3.600 euros en metàl·lic i joies per valor de 18.000 euros.

El detingut, de 49 anys i que feia servir un grau elevat de violència i agressivitat, acumula 35 antecedents per fets similars.

Dos anells a una oficina bancària

La detenció, expliquen els Mossos, va tenir lloc el passat 22 de setembre al culminar la investigació que es va iniciar el dia 2 arran de l’atracament per part d’un home a una oficina bancària, on va agafar per l’esquena una empleada i la va amenaçar amb una arma de foc perquè li donés diners. Després d’aconseguir-ho, va llevar dos anells d’or a la treballadora.

Dos dies més tard, el mateix home, acompanyat d’una altra persona, va entrar a una joieria, on va empènyer amb força una treballadora contra la caixa forta mentre el seu acompanyant robava joies de l’aparador i diners en efectiu.

A punta de navalla a una altra sucursal

El dia 14 de setembre es va registrar un altre atracament a una entitat bancària, en la qual el lladre va amenaçar els treballadors amb una navalla i va obligar una de les empleades a treure diners del caixer. També va obligar els treballadors que li donessin els diners que portaven als seus moneders.

La declaració d’una de les víctimes de l’atracament a la joieria del dia 4 de setembre va permetre obtenir una empremta, que es correspon amb la de la persona detinguda.

Empremta i càmeres

Notícies relacionades

Amb les dades obtingudes amb aquesta empremta, el ‘modus operandi’ de l’atracador i les imatges de les càmeres de seguretat, els agents l’han pogut acusar també dels altres dos atracaments.

El mateix dia de la detenció, l’home va passar a disposició judicial i es va decretar el seu ingrés a la presó